Logo decormyyhome.com

Премахваме шпулите от дрехите: доказани методи

Премахваме шпулите от дрехите: доказани методи
Премахваме шпулите от дрехите: доказани методи

Видео: Земя на надежда и слава - документален филм (2017) 2024, Юли

Видео: Земя на надежда и слава - документален филм (2017) 2024, Юли
Anonim

Често макарите се появяват върху топли дрехи, което не влияе на външния вид по най-добрия начин. Нещата, изработени от различни видове трикотаж, ангорска вълна и мохер, могат да страдат от този проблем. За да се върнете към дрехите, чист вид ще ви помогне няколко прости и ефективни начина.

Image

Можете да премахнете макарите от дрехите с помощта на специална машина. Продава се в магазини за хипермаркети и домакински уреди. Външно това устройство наподобява мъжки електрически бръснач. Принципът на неговата работа е следният: многобройни ножове, разположени вътре в машината, прерязват точно и бързо макарите.

Когато работите с машината, трябва да спазвате мерките за безопасност, които можете да намерите в приложените инструкции. В допълнение, този метод не трябва да се използва върху деликатни деликатни тъкани, тъй като те могат да бъдат повредени по време на почистване.

Можете да направите без специална машина, ако имате под ръка обикновена самобръсначка. Разстелете дрехи върху равна хоризонтална повърхност и леко отстранете шпулите. За да не изрежете случайно материала, опитайте се да не натискате силно върху машината.

Когато приключите, вземете широка лента и я нарежете на малки парчета. Залепете ги на местата, където са отстранени шпулите, и ги откъснете рязко. Тази проста процедура ще помогне за премахване на влакна и прах от дрехите. Измийте вашия артикул с помощта на климатик.

Ако трябва да премахнете макарите от мохер, ангорска вълна или тънка плетена тъкан, не можете да използвате самобръсначка. В този случай на помощ ще дойде мека четка за зъби. Почистете материала в посока на купчината, като обърнете особено внимание на лактите на продукта. След процедурата накиснете продукта в подкиселена вода за половин час.