Logo decormyyhome.com

Три правила за избор на мултикукър

Три правила за избор на мултикукър
Три правила за избор на мултикукър

Видео: Как се готви с Мултикукър ZEPHYR ZP 1985 B6? Препоръчано от Иван Звездев и Alleop 2024, Юли

Видео: Как се готви с Мултикукър ZEPHYR ZP 1985 B6? Препоръчано от Иван Звездев и Alleop 2024, Юли
Anonim

Multicookers, който наскоро се появи на вътрешния пазар на домакински уреди, бързо спечели любовта и доверието на съвременните домакини, благодарение на качества като функционалност и лекота на използване.

Image

Мултикукър може да спести много време в процеса на готвене. Въпреки това, не всеки знае на какво да разчита, когато избира тези домакински уреди.

Преди да направите покупка с много готварска печка, трябва да отговорите на три основни въпроса:

- Кои са основните гастрономически предпочитания във вашето семейство?

- Колко високо е вашето ниво в изкуството на готвенето?

- Колко души обикновено готвите?

Мултикукър са уреди с много функции и далеч от всички тези функции се използват от домакините. Например, ако е обичайно да използвате вегетариански ястия във вашето семейство, тогава едва ли трябва да си купите мултикухер със седем режима на готвене на месо, но устройство с функцията на супи на пара и готвене ще ви бъде полезно.

Ако се придържате към принципа на здравословна диета, тогава вероятно ще се интересувате от модели, които включват функцията за приготвяне на кисели млека. Е, ако не можете да си представите семейни обеди и вечери без ароматни сладкиши, трябва да обърнете внимание на мултикукър с функция на машина за хляб.

Що се отнася до нивото на вашите кулинарни умения, тогава, ако не обичате да готвите сложни ястия или нямате възможност да отделяте много време за готвене, тогава трябва да изберете бавна готварска печка с автоматичен режим на готвене. Ако сте запален кулинарен специалист и готвенето за вас е едно от любимите ви забавления, тогава изберете устройство с ръчна настройка на температурата и времето за готвене.

Обемът на мултикукера трябва да бъде избран според броя на хората в семейството ви. За семейство от двама души мултикукър с малка купа, чийто капацитет е 2, 5-3 литра, е напълно достатъчен. Големи купи с вместимост 5-6 литра са подходящи за онези домакини, които често приемат гости или са свикнали да готвят вечеря за голямо семейство. Обемът от 3, 5-5 литра е универсален, придобивайки бавна готварска печка с такава купа, можете да нахраните семейството си и да почерпите тези, които идват да ви посетят.