Logo decormyyhome.com

Гранули от гориво (пелети) и техните свойства

Гранули от гориво (пелети) и техните свойства
Гранули от гориво (пелети) и техните свойства
Anonim

Гранули от гориво или пелети са алтернативен вид гориво в някои райони, което дава възможност за рационално използване на отпадъците от дървообработващата промишленост. Те имат свои предимства и специални свойства.

Image

Горивните гранули са вид гориво, което набира голяма популярност днес. В крайна сметка тя има редица неоспорими предимства. Първо, този енергиен източник е възобновяем, тъй като отпадъците от горската промишленост или селското стопанство се използват като суровина. Второ, горивните пелети по отношение на количеството произведена топлина са значително по-евтини от природния газ.

В допълнение, гранулите имат достатъчно висока плътност, което ги прави лесни за транспортиране на дълги разстояния. Удобната, внимателно изчислена форма, малкият размер и стабилната хомогенна структура позволява удобно опаковане и това е основното условие за автоматизиране на процеса на зареждане и по-нататъшно изгаряне.

Image

Всички тези предимства, и не само, бяха реализирани от потребителите, а с тях и производителите на пелети. Това беше тласъкът за развитието на индустрията за производство на удобни и евтини пелети. Появи се голям брой фирми и фирми, които се занимават с доставка и производство. За да може бизнесът в тази област да донесе добра печалба, е необходимо ефективно оборудване за производство на горивни пелети, което би се характеризирало с ефективност и надеждност.