Logo decormyyhome.com

Съвети за градинари

Съвети за градинари
Съвети за градинари

Видео: Градинар споделя съвети за отглеждане на пипер 2024, Септември

Видео: Градинар споделя съвети за отглеждане на пипер 2024, Септември
Anonim

Грижата за растенията не отнема много време и усилия. Но колко прекрасно ще се почувствате, след като общувате с тях, защото това са частици от природата и това лекува и придава усещане за хармония в душата. За да могат вашите растения винаги да са силни, да не нараняват и да цъфтят великолепно, има няколко тайни, за да се грижите за тях.

Image

Инструкция за употреба

1

Никога не засаждайте малко растение в голяма саксия, то ще расте бавно. Не поставяйте съдовете на перваза на прозореца близо до стъклото - през лятото листата, които влизат в контакт със стъклото, могат да изгорят и да замръзнат през зимата. През есента и зимата е по-добре цветята да поливате сутрин, а в топлия сезон - вечер.

Image

2

Препоръчително е да пръскате цветята рано сутрин, ако не се получи, то вечер, но не и следобед. Водата трябва да се излива в пулверизатора гореща, но не вряща вода, разбира се. За да оцветите листата беше ярко и сочно, добавете 2-3 капки камфорен алкохол към 1 литър вода във водата за пръскане. По време на цъфтежа подхранвайте растението с рициново масло. Добавете 1 чаена лъжичка рициново масло към 1 литър вода, разклатете добре и поливайте цветята.

Image

3

Когато пресаждате цъфтящи растения, затегнете силно почвата. За растения с декоративна зеленина оставете почвата рохкава. Като горна превръзка за растенията използвайте не само химически торове, но и органични, като бананови кори, преминали през месомелачка, мляко за напояване на кактуси (1 супена лъжица на 1 литър вода), натрошени черупки от яйца, смесени с пудра захар в съотношение 10: 1, водата, в която са били варени яйцата, тъй като съдържа много минерали.

Image