Logo decormyyhome.com

Рокли от коприна: функции за грижа

Рокли от коприна: функции за грижа
Рокли от коприна: функции за грижа

Съдържание:

Видео: Hot/humid weather: hot weather clothing tips to survive the heat ǀ Justine Leconte 2024, Юли

Видео: Hot/humid weather: hot weather clothing tips to survive the heat ǀ Justine Leconte 2024, Юли
Anonim

Естествената и здрава материя, коприна, изисква деликатна грижа. Правилата за грижа за копринените изделия предотвратяват появата на стегнатост на тъканта, загуба на цвят и форма. За да запазите копринената тъкан в първоначалния си вид, трябва да се придържате към някои правила.

Image

В какви случаи е по-добре да вземете копринена рокля на химическо чистене

Първо трябва да се запознаете с нотацията на етикета на производителя. По правило той показва температурата, при която продуктът може да се измие. Въпреки това, не всички рокли от коприна са мокро обработени у дома, някои продукти са предназначени само за професионална грижа. Когато купувате неща от коприна, обърнете внимание на етикетите вътре в продукта, така че впоследствие да няма въпроси дали да носите копринена рокля за химическо чистене или не. Също така не боли да попитате в магазина, където е закупена роклята. Професионалното почистване на копринени рокли е особено актуално, когато е силно замърсена.

Характеристики на копринена рокля за ръчно и машинно пране

За машинно пране изберете подходящите режими: Коприна, Деликатно пране. Не забравяйте да добавите балсам и препарат за деликатни тъкани по време на машинно пране. След измиване не използвайте сушене на барабани.

Роклята от коприна не е скъпо нещо и е за предпочитане да изберете ръчно пране, без да се страхувате от повреда на тъканта. По-добре е да измиете копринена рокля отделно от други неща. Температурата на водата при пране на копринени продукти не трябва да надвишава 30 градуса. Към водата трябва да се добавят специализирани препарати за пране на коприна или деликатни тъкани. Не използвайте хлорни избелвания, за да не придадете на тъканта жълтеникав оттенък. За да поддържате яркостта на цвета, изберете течни прахове с надпис "Цвят".

Концентрираните продукти не трябва да попадат върху тъканта, тъй като върху тъканта може да останат петна под формата на множество слоеве с по-светъл нюанс от цвета на самия продукт. Копринените рокли не трябва да са във водата повече от 10 минути. Така протеиновите нишки могат да станат много мокри и продуктът ще загуби първоначалната си форма.

Правилното завъртане на копринена рокля е една от най-трудните процедури. За да не разтегнете роклята, трябва да поставите продукта отгоре на абсорбиращ материал, като кърпи, а след това останалата вода се оттича самостоятелно. И тогава можете да разнесете роклята по цялата повърхност на сушилнята. За сушене е разрешено използването на закачалки за дрехи. През лятото не можете да изсушите копринена рокля под въздействието на слънчевата светлина.