Logo decormyyhome.com

Тайните на един добър тест

Тайните на един добър тест
Тайните на един добър тест

Видео: Направи си сам ДОМАШНИ ПРЕПАРАТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ | Кой е по-добър? | ТЕСТ СРЕЩУ СТАНДАРТНИ ПРЕПАРАТИ 2024, Юли

Видео: Направи си сам ДОМАШНИ ПРЕПАРАТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ | Кой е по-добър? | ТЕСТ СРЕЩУ СТАНДАРТНИ ПРЕПАРАТИ 2024, Юли
Anonim

Често младите домакини се смущават - защо тестото не се повдига или пече? Може би факт е, че при подготовката на необходимите условия не са изпълнени. Печенето на продукти от тесто с мая изисква познаване на специалните тънкости и нюанси, благодарение на които крайният резултат със сигурност ще ви зарадва.

Image

Инструкция за употреба

1

Преди да започнете да готвите, трябва да загреете всички продукти до стайна температура. Мазнините трябва да бъдат омекотени или разтопени до течност, но не до горещо състояние. Ако се използват няколко мазнини наведнъж, те се комбинират и смесват.

2

За да стане тортата буйна и хомогенна, брашното трябва да се пресява.

3

Сухата моментална мая се предпочита като пресованите могат да бъдат застояли. Можете да оцените качеството на пресованата мая по външен вид, те не трябва да са сухи или тъмни.

4

Питките ще се окажат по-вкусни, ако течността за теста ще се състои от вода и мляко в равни пропорции. Млякото придава мекота и блясък на печенето, с водата се издига по-добре.

5

Прясната мая не може да се разрежда с гореща вода, в противен случай гъбичките ще умрат и тестото няма да втаса. Водата трябва да е около телесната температура.

6

Излишната мая прави пайовете тежки и гъсти, еднакви със солта. Излишната захар също е нежелателна, като в този случай пайовете могат да изгорят.

7

Тестото не трябва да е прекалено стръмно. Необходимо е тя да е пластмасова и нежна, лесна за прищипване.

8

Преди печене на пайове оставете баничките да се разстояват за около половин час. В същото време внимавайте тестото да не падне.

9

Суровите пайове е най-добре да се засаждат веднага върху лист за печене, за да не се изместват от работния плот. За да направите това, трябва да имате няколко листа за печене в къщата.

10

Не прегрявайте фурната. Питките трябва да се пекат при средна температура около 180 градуса, така че да се пекат равномерно и да не изгарят. За да проверите готовността на продуктите, не е необходимо да отваряте вратата широко, можете само леко да я отворите леко, за да не се утаи тестото.