Logo decormyyhome.com

Петна от смола: как да почистите

Петна от смола: как да почистите
Петна от смола: как да почистите

Видео: Bahri Negus Hookah Ep18- Как да почистим труднодостъпни петна в наргилето 2024, Юли

Видео: Bahri Negus Hookah Ep18- Как да почистим труднодостъпни петна в наргилето 2024, Юли
Anonim

Докато се разхождате през иглолистната гора, върху дрехите могат да се появят петна от катран. Тази ситуация е особено позната на майките, които имат малки деца. Между другото, смолата е сложно замърсяване, поради което не може да бъде изхвърлена в процеса на машинно или ръчно пране.

Image

Петната от прясна смола могат да бъдат отстранени с ниски температури. Поставете замърсените дрехи в найлонов плик и поставете във фризера. След известно време смолата ще замръзне и може лесно да се отстрани. Смачкайте кърпа на мястото на замърсяване и леко разтривайте. След като изперете дрехите по обичайния начин. Този метод категорично не е подходящ за почистване на тънки тъкани, тъй като те могат да бъдат повредени в процеса.

Старите петна трябва да бъдат отстранени с химикали. Като начало се препоръчва провеждането на тест за устойчивостта на материала към определен инструмент. Поставете няколко капки върху незабележимо място на продукта и изчакайте няколко минути. Ако тъканта не е променила цвета и структурата, не се колебайте да започнете да почиствате. Петна от смола се отстранява добре чрез рафиниран бензин, ацетон и керосин. Можете да използвате и смес от трапезна сол с амоняк.

Ако смолата е попила в тъканите от влакна, вземете твърда четка и опитайте да почистите мръсотията с нежни движения. След това с памучна подложка, потопена в етилов алкохол или терпентин, избършете петното от ръбовете до средата.

За да приготвите следващата смес, вземете терпентин, картофено нишесте и амоняк. Всички компоненти могат да бъдат взети в произволни пропорции. Получената каша се нанася върху мястото на замърсяване и се оставя, докато изсъхне. След това го намажете с твърда четка и изперете дрехите си както обикновено.