Logo decormyyhome.com

Използването на аспирин в дома

Използването на аспирин в дома
Използването на аспирин в дома

Видео: Как укоренить практически всё без корневого гормона.Часть 2. 2024, Юли

Видео: Как укоренить практически всё без корневого гормона.Часть 2. 2024, Юли
Anonim

Аспиринът през миналия век се използва широко за борба с настинките. Сега има мнение, че лекарството има много противопоказания и го лекувайте много внимателно. Но не изоставяйте напълно аспирина, той може да бъде полезен в ежедневието, в много области от нашия живот.

Image

Алтернативна медицина

Ако насекомо, комар или оса е ухапало, тогава върху мястото на ухапването трябва да се нанесе аспиринова паста, което е лесно да се направи чрез разтваряне на хапчето в малко количество вода.

домакинство

Разтвор на аспирин ще помогне за премахване на петна от кръв и пот по дрехите. Необходимо е да се разтворят 2 таблетки в половин чаша вода и да се накиснат мръсните части на тъканта за 3 часа. След дрехи измийте както обикновено.

Много е трудно да извадите физиологичен разтвор от вазата, без да надраскате повърхността му. Но това може да стане без много усилия, ако пуснете във водата таблетка ефервесцентен аспирин. Плака в тоалетната се отстранява по абсолютно същия начин. Промийте тоалетната след 7 до 10 минути след като хапчето е хвърлено там.

Ако мивката е запушена, тогава трябва да хвърлите в нея шепа таблетки и да излеете оцет. След известно време можете да оставите водата от чешмата да тече и да изпомпвате блокирането с помощта на бутало.

козметика

В борбата срещу акнето аспиринът също ще помогне. На тези с мазна кожа се препоръчва да прилагат натрошена таблетка аспирин, навлажнена с вода. Това е вид химио пилинг от черни точки и черни точки.

Аспиринът се използва в маски за лице със сатана или мед.

Царевиците и мазолите могат да бъдат омекотени от действието на аспириновата паста. Разтворете няколко таблетки на прах в 1/2 чаена лъжичка лимонов сок и вода. Поставете пастата като компрес върху проблемните зони. Само няколко минути по-късно ще бъде възможно да се премахнат меките мазоли с помощта на пемза.

коса

Няколко натрошени таблетки аспирин, добавени към шампоана, ще помогнат да се отървете от пърхота.

Аспиринът възстановява цвета на боядисаната коса. Разтворете 6 таблетки в чаша вода и избършете косата с разтвор, изплакнете с обикновен шампоан след 15 минути.

Блясъкът и копринеността ще станат мазна коса, ако се грижите за тях, използвайки аспирин. Но собствениците на тънка суха коса не трябва да използват това средство, за да не изсушат косата си още повече.

градинарство

Много хора най-вероятно знаят, че таблетка аспирин удължава живота на отрязаните цветя, но със сигурност не всеки знае, че разтворът с аспирин може да лекува заболявания на градински и градински растения, като ги третира, както и да избави културите от вредители. За 5 литра вода, 1 таблетка аспирин - с това решение трябва да поливате болни растения.

Нискокиселата почва, заразена с гъбичка, може да се излекува, ако се полива с разтвор от 1 таблетка аспирин на 1 литър вода.

Алтернативни начини за използване на аспирин в ежедневието