Logo decormyyhome.com

Предимствата на частна къща пред апартамент

Предимствата на частна къща пред апартамент
Предимствата на частна къща пред апартамент

Съдържание:

Видео: Къщата ви ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТОВА. Преглед на модерен дом | Красиви къщи, обиколка на къщата 2024, Юли

Видео: Къщата ви ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТОВА. Преглед на модерен дом | Красиви къщи, обиколка на къщата 2024, Юли
Anonim

Идеята да промените живота в градски апартамент на живота в собствената си къща става много популярна, броят на вилните села се увеличава, а броят на хората, които са се преместили да живеят извън града, също нараства. Въпреки това, колкото и удобен да е уютният и просторен апартамент, решението да го промените в къща трябва да бъде балансирано и обмислено.

Image

Предимствата на къща над апартамент

1. Разходи. Цената за изграждането на частна къща е значително по-ниска от цената на апартамент, в допълнение, строителството може да се извърши поетапно, като планирате бюджета си и инвестирате пари постепенно.

2. Индивидуалността на жилищата. Когато купувате апартамент, вие сте ограничени от стандартните решения на предприемача, обикновено са възможни само малки промени в оформлението. Можете да построите или закупите къща със стандартно оформление или самостоятелно да планирате помещенията, да изберете архитектурния стил, външната декорация и дизайна, броя на етажите и броя на стаите, да определите вътрешната украса и дизайна на околността.

3. Земя и собственост. Когато купувате апартамент, нищо не ви принадлежи, освен него. Вашият имот започва от входната врата и завършва с балкон, ако има такъв. Цялата останала площ на къщата: прилежащата площ, веранди и стълбищни стени се използват от всички жители. Частна къща се строи върху парцел, който също е ваша собственост. Размерът на парцела е няколко пъти по-голям от площта на къщата и върху него, в допълнение към жилищната сграда, можете да поставите други домакински сгради: гараж, баня, беседка, къща за гости или да настроите градина върху парцела.

4. Паркиране. Един от основните проблеми на жителя на града е място за паркиране в местна зона. Необходимо е да плащате за оборудвано място за паркиране на подземния паркинг или на прилежащата територия месечно или да оставите колата на неохраняем паркинг на свой собствен риск и все още трябва да намерите това свободно място. Собственикът на частна къща не се сблъсква с подобни проблеми, тъй като наличието на собствен парцел му позволява да построи пълноценен гараж, паркинг или да оборудва място за паркиране по ваш вкус.

5. Престиж. Да живееш в собствената си къща е много по-престижно от това да живееш в обикновен апартамент, защото площта на къщата е около 3 пъти повече от площта на апартамент от същата ценова категория, което означава, че има по-функционални стаи.

6. Съседите. Съседите в градските апартаменти могат да бъдат източник на неприятни емоции. Трудно е да се намери апартамент с добра звукоизолация, така че често личният живот на съседите не е тайна. Собственикът на частна къща е ограден от съседите не само от стената на къщата, но и от границите на парцела си.

7. Домашни любимци. Наличието на парцел и голяма площ от помещения позволяват на собственика на къщата да държи не само големи домашни любимци, но и да започне цяла дъщерна ферма.