Logo decormyyhome.com

Правила за съхранение на храната в хладилника

Правила за съхранение на храната в хладилника
Правила за съхранение на храната в хладилника

Видео: Съвети за храните: съхраняване 2024, Юли

Видео: Съвети за храните: съхраняване 2024, Юли
Anonim

Съхраняването на храна в хладилника е изкуство. От правилното съхранение зависят техните вкусови и хранителни свойства. Неспазването на някои тънкости може да повлияе неблагоприятно на качеството на продуктите.

Image

Инструкция за употреба

1

Традиционно месото, рибата, птиците се съхраняват в хладилника. Препоръчително е да изрежете предварително всички запаси във фризера на порции, предназначени за един препарат, а най-добре е да ги съхранявате в найлонови торбички. Трябва да се има предвид, че размразеното месо не трябва да се замразява повторно, защото това го прави безвкусен и жилав.

2

Сиренето трябва да се съхранява в хладилник в пластмасов съд, без пластмасов филм. Сложете няколко сушени тестени изделия в буркан, те ще абсорбират излишната влага, предотвратявайки развалянето на сиренето.

3

Яйцата трябва внимателно да се поставят на вратата на хладилника. Не трябва да ги държите в магазина от пластмасови опаковки.

4

Ако съхранявате хляб в хладилника в кутия със стегнат капак, тогава той няма да плесне и да се застоява дълго време. Във фризера той може да остане свеж няколко месеца. Просто предварително го нарежете на филийки и в точния момент просто вземете нужното количество хляб и го задръжте на топло място.

5

Перфектно се съхранява във фризера и рула, пайове и мъфини. Увийте ги в полиетилен или фолио и ако е необходимо, без размразяване, загрейте в микровълновата в плътно затворен съд. Но този съвет не е подходящ за печене, пълнено със зеле, лук, яйца.

6

Млякото в хартиени или найлонови пликове ще остане свежо за доста дълго време, ако го поставите във фризера. В същото време обаче хранителната му стойност и вкусът му се намаляват, така че не е необходимо веднага да се запасявате с голямо количество мляко.

7

За предпочитане са всички продукти, съхранявани в хладилника. Това ще им попречи да изсъхнат, както и проникването на миризми и кислород, което подпомага биохимичните процеси и по този начин ускорява стареенето.

8

Много е удобно да поставите варено или печено месо, домашни птици, риба в хладилника, увито във фолио или подредено в буркани или в стъклени, пластмасови или емайлирани тави със стегнат капак.

Полезни съвети

Преди да поставите продуктите във всяка опаковка, както храните, така и контейнерите трябва да бъдат леко охладени отделно в хладилника - това ще избегне образуването на конденз вътре в опаковката, ускорявайки процеса на повреждане.