Logo decormyyhome.com

Правила за безопасност при използване на газова печка

Правила за безопасност при използване на газова печка
Правила за безопасност при използване на газова печка

Видео: Как да използваме газова бутилка безопасно 2024, Юли

Видео: Как да използваме газова бутилка безопасно 2024, Юли
Anonim

Сред инцидентите и произшествията, които се случват в битови условия, важно място заемат експлозиите на битов газ. Можете да избегнете неприятности, ако следвате прости правила.

Image

1. В никакъв случай не възпрепятствайте достъпа до газови тръби и кранове; газовото оборудване не трябва да бъде скрито зад кухненски комплект или покрито с плоскости от ПДЧ. Ако подозирате теч, няма да можете бързо да стигнете до тръбите и да изключите газа.

2. Уверете се, че качулката в кухнята работи правилно. Ако се появи сериозно изтичане на газ, ще усетите характерна миризма. Правилно функциониращата вентилация ще ви предпази от евентуална задушаване или пожар. Следователно, не тапете вентилацията в кухнята.

3. Използвайте газовата печка само по предназначение, тоест за готвене. Не включвайте газта, когато искате да затоплите целия апартамент, не сушете дрехи над горящи горелки, не оставяйте работеща печка без надзор. Освен това, ако в къщата има деца, обяснете им до какво може да доведе ситуацията, когато въртят копчетата без надзор на възрастните.

4. За ваша собствена безопасност не монтирайте газово оборудване сами, дори ако ви се струва, че е лесно. В бъдеще осигурете достъп до газово оборудване на специалистите по газови услуги. Тоест, когато на вратата на вашия вход се появи съобщение от управляващата компания за пристигането на представители на газови услуги, не забравяйте да сте вкъщи в посочения час.