Logo decormyyhome.com

Защо шевна машина скъсва конец

Защо шевна машина скъсва конец
Защо шевна машина скъсва конец

Видео: MG-60A 2024, Юли

Видео: MG-60A 2024, Юли
Anonim

Основният индикатор за неизправност на шевната машина или неправилното й използване е счупена нишка. Причините за това могат да бъдат много. Някои от тях могат да бъдат поправени у дома.

Image

Неправилна резба

Ако при зареждане с гориво шевната машина поне една стъпка е прескочена или не е възпроизведена според инструкциите, машината започва да работи неправилно. Такива експерименти завършват или с разкъсване на конеца, или с неговото заплитане и запушване на машината. Често при използване на допълнителни стелажи за макари нишката преминава през много сложна и криволичеща пътека, където може да се припокрива, да се заплита или да се хване за нещо. Проверката за правилното зареждане с гориво решава проблема.

Грешен избор на игла

За шиене на различни материали е необходимо да се използват различни видове игли. Всички игли се отличават с дебелината и формата на заточване на върха. В инструкциите обикновено се отпечатва таблица за съответствие на материали, игли и конци. Ако иглата е избрана неправилно, тогава възникват проблеми. Най-често те се появяват при шиене на сложни тъкани (трикотаж или дънки) и лесно се решават чрез замяна на иглата с подходяща (в случай на трикотаж, иглата се заменя с плетена)

Лоши нишки

Много често изрезките се появяват поради нискокачествени нишки. Много домакини все още използват конци от СССР, които вече са изгнили. Други купуват евтини конци в магазините, без да проверяват качеството им. В резултат на това двамата получават "главоболие", вместо тихо шиене. Когато използвате нишки с подходящо качество, почивките спират.

Извън синхрон

Шевна машина е сложен синхронен механизъм и няма значение дали има електронно пълнене или механична машина. Също така няма значение какъв тип совалка се използва в нея, хоризонтална или вертикална, люлееща се или въртяща се. Ако синхронизмът на неговите части е нарушен в машината, той започва да "действа" и по-специално разкъсва нишката. Изключително трудно, а понякога и невъзможно, елиминирането на този вид проблеми в домашни условия, без да притежавате съответните знания.

Чипс и бурс

Механичните повреди на работната повърхност (повърхността, с която нишката е в пряк контакт) често водят до факта, че нишката, преминавайки през тази област, просто се прилепва към повредата и се скъсва. Такава неизправност трябва да бъде идентифицирана и отстранена от специалист, който има необходимите знания, умения и подходящ инструмент.

Много е важно да се разбере, че първите три причини се елиминират от самия потребител, а останалите задължително изискват намесата на специалист. Ако пренебрегнете това, тогава можете да срещнете по-сериозни неизправности и последствия от обикновено скъсване на нишката.