Logo decormyyhome.com

Защо се образува скала?

Защо се образува скала?
Защо се образува скала?

Видео: Датиране по калий-аргон | Космология и астрономия | Кан Академия 2024, Юли

Видео: Датиране по калий-аргон | Космология и астрономия | Кан Академия 2024, Юли
Anonim

Скалата в чайник не просто разваля вкуса на чая. Варовият камък увеличава времето на кипене на водата и съответно изисква по-голяма консумация на енергия. Той дори може да повреди нагревателния елемент на чайника. Но основното е, че мащабът може сериозно да навреди на човешкото тяло.

Image

Инструкция за употреба

1

Мащаб, образуван върху спиралните елементи на бойлерите, възниква в резултат на отпадането на соли, присъстващи във водата върху тях. Соли на тежки метали, останките от които се отлагат по спирала, присъстват във всяка вода, дори преминават през филтър. И още повече, че са в обикновена чешмяна вода. Необходимо е да се борите с измамите редовно и с най-ефективните методи.

2

Варовият камък не е просто тънък филм, който се образува в чаена чаша, след като се излее в чай, приготвен с варова вода. В състава му са вредни за организма вещества, които образуват солни химически съединения. При температури над четиридесет, тези съединения започват да се втвърдяват и при + 60 ° С се утаяват, което е плътно "заварено" към спиралата на чайника. Различната вода съдържа различни соли, така че съставът на скалата е различен. Но колкото по-твърда е водата, толкова повече се образува варовик. Най-често срещаната карбонатна скала. Сулфатът, наситен с много съединения, е по-рядък, но е по-вреден за организма. Най-опасната е силикатна скала. Това вещество е агресивно, което не само е способно да деформира вътрешните повърхности на чайника, но също така допринася за образуването на камъни в бъбреците при хората.

3

Човек постоянно получава определено количество соли заедно с храна и течност, които влизат в тялото. Но максималната доза остатъци от сол под формата на твърда, трудно разтворима утайка навлиза в тялото именно с вода, шлакована по скалата. В тялото останките от соли не се разтварят, не се отделят, а се установяват в бъбреците и жлъчния мехур под формата на твърди образувания, които след това трябва да бъдат отстранени хирургично. Следователно, мащабът в чайника трябва да бъде премахнат, за да се предотврати навлизането му в тялото.

4

От традиционните методи за борба можете да използвате оцет (100 г на литър чайник, заври и оставете да се охлади). Разтваря люспите и лимонената киселина (супена лъжица на литър, кипнете и оставете за една нощ). Можете да използвате сода за хляб, за да почистите чайника от измет - също 100 г, действайте като оцет.

Обърнете внимание

Киселините и содата реагират с мащабните соли и правят плаката разхлабена.

Полезни съвети

Ако мащабът е стар и не иска да се разтвори с народни средства, можете да си купите "Анти-мащаб" или друг анти-мащабен агент в магазина. Той е по-агресивен, защото съдържа сода пепел.