Logo decormyyhome.com

Защо не хвърляте бананова кора

Защо не хвърляте бананова кора
Защо не хвърляте бананова кора

Видео: НЕ ИСПОЛЬЗУЙТЕ БАНАНОВУЮ КОЖУРУ В ОГОРОДЕ не досмотрев этот ролик до конца 2024, Юли

Видео: НЕ ИСПОЛЬЗУЙТЕ БАНАНОВУЮ КОЖУРУ В ОГОРОДЕ не досмотрев этот ролик до конца 2024, Юли
Anonim

След всеки банан, имате бананова кора. Оказва се, че това не е толкова безполезно, колкото изглежда на пръв поглед! От бананова кора ще получите прекрасен тор за стайни растения, маска за подмладяване, вкусно лакомство за морско свинче или избелвачка за зъби.

Image

Инструкция за употреба

1

За да направите тор от корите, достатъчно е да изкопаете няколко парчета в земята. Няма нужда да се занимавате с максимализъм и да копаете цялата кора в саксия. Той ще изгние и ще се появи неприятна миризма. Можете също така да направите полезна тинктура за цвете. За да направите това, трябва да настоявате няколко парчета от корите върху водата в продължение на два до три дни и да излеете цвете над този разтвор. Моля, обърнете внимание, че този тор не само носи ползи за цветето, но и прогонва цветните мухи.

2

Банановата кора съдържа много полезни елементи. Тези елементи имат много положителен ефект върху кожата. За да постигнете положителен ефект, достатъчно е да избършете лицето с кора от банан, да изчакате няколко минути, докато изсъхне и да се измиете с нормална вода.

3

Кората е подходяща и за лечение на гризач. Морските свинчета и хамстерите понякога се наслаждават на този деликатес. Но бъдете внимателни - животните понякога са алергични към банани. Корите също са обичани от птиците. Тя може да привлече птици във вашата градина през пролетта, за да се отърве от вредители.

4

Друга употреба на пилинга е средство за избелване на зъбите. Просто вземете корите, нанесете останалата част от пулпата върху зъбите и оставете състава да изсъхне. След това дръжте състава върху зъбите си толкова дълго, колкото търпението ви го позволява. Сега остава само да изплакнете добре устата и зъбите ще станат по-бели.