Logo decormyyhome.com

Защо електрическата печка може да спре да работи

Защо електрическата печка може да спре да работи
Защо електрическата печка може да спре да работи

Съдържание:

Видео: Най-добрите отопляеми подове са електрически, инфрачервени, филмови, водни и въздушни подове? 2024, Юли

Видео: Най-добрите отопляеми подове са електрически, инфрачервени, филмови, водни и въздушни подове? 2024, Юли
Anonim

Електрическите печки са доста популярни поради своята безопасност (не се използва открит огън) и широка гама от модели, подходящи за всеки дизайн на апартамента. Но като другите домакински уреди, те периодично стават неизползваеми.

Image

Без необходимите умения за работа с електричество и оборудване е по-добре да не се включвате в търсенето на щети сами, оставяйки това на специалиста. Ако срещнете проблеми с работата на електрическата печка, ще бъде полезно да прочетете или препрочетете инструкциите за нея. Въпреки това, въпреки всички препоръки, собствениците на печки се опитват сами да намерят и отстранят най-типичните грешки, за да не губят пари за услугите на майстор.

Основни повреди

Най-честата причина електрическата печка да спре да работи е прекъсване на електричеството. Ако нито фурната, нито котлоните се загряват, първото нещо е да се провери напрежението в целия апартамент (включете светлината) и ако всичко е наред, състоянието на изхода, към който е свързано устройството. За да направите това, можете да използвате специален тестер или, ако не е, просто свържете друго устройство към "съмнителен" изход, за да разберете дали работи.

В някои случаи печката се инсталира по време на ремонта и се захранва от стационарен кабел, скрит в стената: в тази ситуация няма изход. След това проверете електрическия разпределител. Съвременните устройства от този тип са разположени заедно с електромера и имат няколко превключвателя, които отговарят за подаването на ток в различни части на апартамента. Така по време на пренапрежение на захранването "тапите" не излитат във всички помещения, но един или два лоста се изплъзват. Ако някои от превключвателите са в неправилно положение, трябва да коригирате ситуацията и да проверите отново работата на печката.

Може би по време на първоначалната проверка се оказа, че всичко е наред с електричеството в апартамента. Тогава повредата на електрическата печка може да възникне по следните причини: превключвателят на захранването е повреден; изгорен нагревателен елемент; токозахранващият проводник е влязъл вътре в самото устройство. Коригирането на тези неизправности трябва да бъде поверено на капитана, тъй като е непрактично и дори опасно да се проверяват всички контакти, елементи на механизма и освен това да се разглобява плочата, без да сте специалист.