Logo decormyyhome.com

Изключване на горещата вода: търсене на изход

Изключване на горещата вода: търсене на изход
Изключване на горещата вода: търсене на изход

Видео: Надграждане Водя Киселина Батерии да се Литий Батерии На а Платноходка (LiFePO4) 2024, Юли

Видео: Надграждане Водя Киселина Батерии да се Литий Батерии На а Платноходка (LiFePO4) 2024, Юли
Anonim

В продължение на две или три седмици комуналните услуги ни „зарадват“ с прекъсване и това е една от основните мъки на всяко лято. Има няколко варианта за удобно съществуване в този труден момент.

Image

Инструкция за употреба

1

Можете да се справите със спирането на топлата вода по стария метод „дядо“. Загрейте водата в големи саксии и я измийте, като се поливате от кофата. Голям недостатък на този метод е неговата консумация на енергия - ще трябва да отделите много усилия, време, електричество или газ, за ​​да измиете цялото семейство.

2

Можете да преговаряте с приятели, които изключват горещата вода в друг момент. Първо, ще дойдете при тях „за измиване“, а след това те ще дойдат при вас.

3

Ако знаете времето за изключване на водата предварително, можете да опитате да насрочите ваканция до този момент. Много по-приятно е да прекарате седмици на плажа, където можете да плувате колкото искате.

4

По време на спирането на захранването с топла вода започнете активно да посещавате басейна, сауната или фитнес залата. На тези места винаги можете да вземете душ.

5

Радикално решаване на проблема ще помогне за инсталирането на електрически бойлер. Тези устройства са от два вида: течащи и съхранени. В първия блок водата се затопля доста бързо, преминавайки през специални елементи. Поточният нагревател е доста компактен и евтин. Въпреки това, той има своите недостатъци: висока консумация на енергия и ниска производителност (водата загрява леко).

6

Нагревателят за съхранение е голям резервоар, в който течността постепенно се нагрява до желаната температура. Семейство от 3-4 души е достатъчно, за да закупи единица за 50-80 литра. Безспорните предимства на тази техника включват ефективност (ниска консумация на електроенергия) и лекота на използване (водата остава гореща за дълго време). Недостатъците на нагревателя за съхранение включват неговите големи размери. Инсталирането на отоплителни уреди ще ви помогне не само през планирания сезон на изключване, но също така ще помогне и при спешни случаи, когато захранването с топла вода е изключено.