Logo decormyyhome.com

Охладете, за да не изгорите: как да оцелеете в жегата без климатик

Охладете, за да не изгорите: как да оцелеете в жегата без климатик
Охладете, за да не изгорите: как да оцелеете в жегата без климатик
Anonim

Мини инструкция за това как да оцелеете в тежка жега, ако климатикът ви изисква скъпи ремонти или просто не съществува.

Image

Накрая лятото си спомни за задълженията си и подари топлината си до пълния си потенциал. Улиците се стопят от парещата жега, но дори не можеш да мечтаеш за животворния бриз. Особено няма да завиждате на тези, които имат работна смяна или просто нямат възможност да излязат в провинцията.

Но комфортът и прохладата могат да бъдат създадени изкуствено, следвайки няколко прости съвета!

Завесите и щорите държат затворени

Съветът е стар колкото светът, но не всички вярват и се придържат към него. И работи! Изненада, но прозорците на нашите апартаменти пускат 30% от топлината. Затворете ги плътно и веднага станете много по-хладни. Особено препоръката ще спести от топлината на помещението, чиито прозорци са обърнати към слънчевата страна.

Вентилаторът на тавана е в летен режим

Не много хора знаят, но системата за охлаждане на тавана има два режима за топли и студени сезони. Така че, когато механизмът се върти обратно на часовниковата стрелка, вентилаторът дава желаната прохлада. Обратното движение на лопатките осигурява циркулацията на топъл въздух, което е необходимо при зимно желе.

Охладете човек, а не стая

Не е достатъчно просто да охладите стаята - все още няма да ни е удобно. Нашите предци също знаеха, че хладната, обилна напитка и навлажнената тъкан на китките и главата придават прохлада не по-лоша от разделените системи и вентилатори.

Качулката в кухнята и в банята се включва с пълна мощност

Тази препоръка е жизненоважна, ако сте заети в кухнята или приемате гореща вана. Качулките ще се погрижат да се отървете от топъл въздух и пара, което значително ще намали градуса в стаята.

През нощта всички прозорци се отварят широко

Дори ученик знае, че до вечерта става значително по-хладно. Понякога температурата в апартамента и на улицата може да варира с десетки градуси. Не пропускайте възможността да подхранвате дома си с хладен въздух и преди зазоряване прилагайте в комбинация с първия съвет.

Не дръжте електрическите уреди включени излишно.

Опитвали ли сте да държите гореща крушка в ръцете си? И недей, просто вярвай, че не е просто топла, а вряла вода! А всяко електрическо устройство или светлина, които сте забравили да изключите, не само увеличава разходите си за комунални услуги, но и загрява апартамента! Тук не се прилагат енергоспестяващи източници, което не може да се каже за електрически уреди.

Пригответе се предварително за топлината

Ако лятният ад е навик за вас, подгответе се предварително. Не е необходимо да инсталирате климатична система на всеки ъгъл, но все пак трябва да харчите за светлоотразителни филми или вентилатор.

Image