Logo decormyyhome.com

Задължителен минимум за аптечка

Задължителен минимум за аптечка
Задължителен минимум за аптечка

Съдържание:

Видео: Аптечка для собаки. Обязательный минимум. 2024, Юли

Видео: Аптечка для собаки. Обязательный минимум. 2024, Юли
Anonim

В живота на всеки човек, дори абсолютно здрав, може да възникне ситуация, когато той спешно се нуждае от медицинска помощ (синини, порязвания, настинки и др.). Разбира се, всяко лекарство може да бъде закупено в най-близката аптека, но дори то може да бъде затворено в подходящия момент. И да се обадите на линейка, например, заради отрязан пръст, не е напълно разумен акт. Следователно наличието на аптечка е просто необходимо във всяко семейство.

Image

Как да съхранявате лекарството у дома

Преди да продължите с формирането на аптечка, трябва да разберете къде ще я съхранявате. Това трябва да бъде място, до което имат достъп само възрастни членове на семейството и което е напълно недостъпно за децата. Не бива да разчитате на факта, че винаги се грижите за децата и можете да спрете ситуации, когато едно дете вземе нещо без търсене. В този случай вашата арогантност може да има много сериозни и животозастрашаващи последици.

Не съхранявайте аптечката в банята (поради висока влажност) или в кухнята (винаги има висока температура). Най-доброто място за съхранение на аптечката е мецанинът, горните рафтове на шкафовете. Основното нещо - не на слънце и не топло.

Вторият въпрос е кой случай е най-подходящ за съхранение на лекарства у дома. Кутия с капак или картонена кутия е идеална. Калъфът трябва да е просторен, за да можете свободно да разлагате всички лекарства. По-добре е, когато използвате няколко кутии за домашен аптечка - в съответствие с целта на лекарството.

Всички лекарства трябва да бъдат в оригиналната си опаковка, по-добре е да съхранявате поясненията за лекарствата не поотделно, а заедно с лекарството, така че в точното време всичко да е под ръка. Флаконите, епруветките и флаконите трябва да бъдат плътно затворени. Лечебните билки се съхраняват отделно от другите лекарства.

Кабинетът за домашна медицина винаги трябва да има перфектния ред, така че ако се нуждаете от едно или друго лекарство, не трябва да бързате да го търсите сред празните блистери и размотаните превръзки. Приблизително веднъж на всеки шест месеца трябва да се преглежда съдържанието на аптечката, да се изхвърлят лекарства с изтекъл срок на годност и да се попълни запасите от употребявани.