Logo decormyyhome.com

Трябва ли да използвам препарат за изплакване в съдомиялната машина

Трябва ли да използвам препарат за изплакване в съдомиялната машина
Трябва ли да използвам препарат за изплакване в съдомиялната машина

Съдържание:

Видео: КАК ПРАВИЛНО да СЪДОМИЯЛНА МАШИНА // ПЪРВИЯ опит, СРЕДСТВА и за ЗАРЕЖДАНЕ на СЪДОВЕ за готвене 2024, Юли

Видео: КАК ПРАВИЛНО да СЪДОМИЯЛНА МАШИНА // ПЪРВИЯ опит, СРЕДСТВА и за ЗАРЕЖДАНЕ на СЪДОВЕ за готвене 2024, Юли
Anonim

Тъй като работата на пералнята ще бъде неефективна, когато се използва без прах, така че съдомиялната не може да работи добре без добавяне на почистващи препарати. Дори в магазина, когато купувате машина за миене на съдове, купувачът може да получи съвет относно необходимостта от почистващи препарати.

Image

За да може съдомиялната машина да се справи ефективно с работата си, трябва да се използват специални средства. Това е препарат за почистване, който ще помогне за разтваряне на мазнини и замърсявания върху съдовете, средство за изплакване за допълнителен блясък, регенерираща сол.

Заслужава ли си да спестите пари за съдомиялна машина

Икономичните домакини веднага имат въпроси - колко от всяко ястие ще изразходва съдомиялната машина, дали е възможно да се направи без никакво. Ако необходимостта от използване на препарати за почистване е без съмнение, тогава те се опитват да спестят от средства за изплакване - и напразно.

С ръчно измиване съдовете се търкат с помощта на мускулни усилия. В колата работата се извършва благодарение на промяна в температурните условия и химичните процеси, докато водата просто премахва остатъците от храна и други замърсители.

За да имате по-ясна представа защо е необходимо да използвате специални химикали в съдомиялната машина, можете накратко да се запознаете с нейната работа.

Предварителното измиване се извършва с чиста вода, загрята до 50 ° C. Основното измиване се извършва с помощта на почистващи продукти. За да получите добро качество на измиване и да не счупите машината за миене на съдове, използвайте само специални продукти.

След основното измиване трябва да се извърши изплакване, по време на което химикалите трябва да бъдат отстранени от съдовете. Изплакването се извършва както за практически, така и за естетически цели: отстраняват се следи от изсъхнали капки и се получава лъскава повърхност. За постигане на този ефект се използва средство за изплакване, съдържащо тензиди, които помагат на капчиците да се търкалят, облекчавайки напрежението на водата. Поради съдържанието на детергенти в средствата за изплакване, съдовете, измити в съдомиялната, изглеждат ослепително.

За да се подобри качеството на измиване, се използва и специална сол. Спомага за омекотяване на твърдата вода.