Logo decormyyhome.com

Народни средства за лечение на молци

Народни средства за лечение на молци
Народни средства за лечение на молци

Съдържание:

Видео: Шум в ушах, звон в ухе, простое лечение в домашних условиях. 2024, Юли

Видео: Шум в ушах, звон в ухе, простое лечение в домашних условиях. 2024, Юли
Anonim

Малък и незабележим на вид молец може да причини големи щети на дрехи и мебели, изработени от естествени материали, както и на някои продукти. Освен това, когато това насекомо се появи в къщата, да се отървете от него става много проблематично. В този случай някои изсушени растения ще дойдат на помощ, в близост до който молецът просто не може.

Image

Какво ще помогне да се отървете от молци за дрехи

Обичайно е да се нарича молец, който живее в помещенията и яде дрехи, килими и тапицерии на мебели, изработени от коприна, козина, вълна. И специалната опасност не са възрастните, а ларвите и гъсениците. Ето защо борбата трябва да започне с тяхното премахване.

Най-доброто средство за борба с молците са отличната вентилация, слънчевата светлина, ниските или много високи температури. Затова е препоръчително през деня да се проветряват всички дрехи и обувки на улицата. И онези неща, които могат да се гладят, със сигурност подлежат на тази процедура.

Това насекомо също не понася миризмата на обикновен сапун, така че всички тъмни ъгли в стаята трябва да се избърсват с концентриран сапунен разтвор. За да постигнете максимален ефект, можете да добавите и малко натурално лавандулово масло или ела.

В гардеробите, както и в съседство с мебелите, можете да поставите торбички с марля със сушени кори от лавандула, вратига или цитрусови плодове - миризмата им ще плаши насекомото. Важно е да променяте съдържанието на торбичките всеки месец, така че те да продължат да излъчват аромат.

Кестените, които също могат да бъдат разпространени в тъмните ъгли на апартамента, също помагат в борбата с молците. И това насекомо не благоприятства миризмата на здравец, така че такова цвете не само ще достави естетическо удоволствие, но и ще облекчи вредителя.

Какво ще помогне да се отървете от хранителния молец

Хранителният молец започва в различни зърнени култури. За да се борите с този вредител в кухнята и килера, можете да използвате оцет. С този инструмент трябва да избършете старателно всички рафтове и врати на шкафове.

Насекомото също не понася аромата на черен пипер, чесън, дафинов лист, карамфил, така че молците рядко могат да бъдат намерени в шкафове с подправки. За да защитите зърнените култури от вредителя, струва си да поставите на рафта кутия с такива подправки.

Peppermint също помага да се отървете от молци. Изсушените и смачкани листа от това растение могат да бъдат сгънати в торбичка с марля и също да се съхраняват до зърнени храни. Въпреки това си струва да сменяте такъв инструмент на всеки две седмици.