Logo decormyyhome.com

Бавна готварска печка - майстор за всички ястия

Бавна готварска печка - майстор за всички ястия
Бавна готварска печка - майстор за всички ястия

Видео: Постните ястия за Бъдни Вечер - сaрми с боб и ориз, пълнени чушки, тиквеник и питка 2024, Юли

Видео: Постните ястия за Бъдни Вечер - сaрми с боб и ориз, пълнени чушки, тиквеник и питка 2024, Юли
Anonim

Универсален мултикукър се справя с първите и вторите ястия, сладкиши и десерти. Той замества няколко кухненски уреди наведнъж, лесен е за употреба и грижи и най-важното - развързва ръцете на домакините, тъй като не е необходимо да стоите над него: той сам контролира целия процес на готвене.

Image

Какви са

На пръв поглед всички мултикукър са много сходни, но всеки е красив по свой начин. Така че в класическите модели се използва топлинно отопление (тоест отдолу), докато в някои нови продукти - „триизмерни“, или 3D (отдолу, отстрани и отгоре), което създава ефекта на руска печка. Мощността също може да бъде различна - от 650 до 1500 вата.

Мултикукър и обемът на купата се различават. При компактните модели той е 1.6-3 литра, 4-литровият се счита за стандартен, а при големите - 5 литра или повече.

Необходимо е незалепващо покритие, но кое в зависимост от производителя е керамично и тефлоново, което позволява готвене без масло.

Какво да готвя

За да оцените кулинарните умения на мултикукъра, изучете менюто му - ще ви разкаже за броя и разнообразието от автоматични програми за готвене. Може да има повече от 20.

Доверяването на автопрограмите е удобно при приготвяне на крем супа, пилаф, гювечи, месо от желета, както и всякакви яхнии и конфитюри. Перфектно получена каша, както на вода, така и на мляко, ризото. Страните се приготвят лесно - ориз, елда, печени картофи и т.н.

Персонализираните програми, които имат всички мултикукър, ще помогнат да се внесе разнообразие в диетата. Някои модели ви позволяват да коригирате съществуващите автопрограми, включително директно по време на процеса на готвене, докато други са напълно отворени за вашите експерименти: измислете, запишете в паметта на устройството и подобрете собствените си рецепти. Такива програми се наричат ​​по различен начин - "Ваш избор", "Моята рецепта", "Мултиповар" и т.н.

Допълнителни функции

Много мултикуксори могат не само да пържат, готвят, пекат, но и пара: за това е проектиран отделен контейнер с дупки - той се поставя отгоре на купа с вода. Има модели, в които можете да направите домашно извара и кисело мляко. А отделните единици успешно ще заменят фритюрника: в специална кошница с подвижна дръжка е удобно да пържите резени картофи, лукови пръстени и т.н. в масло

Режимът „Бързо готвене“ ви позволява да спестите време за готвене на гарнитури и яхнии поради по-високата температура. Семействата с малки деца ще оценят функцията за стерилизация на бутилката.

Каква е цената?

Повечето мултикукър са доста достъпни. Например, саксии с ниска мощност, топлинно отопление, обикновен цифров дисплей и минимум функции могат да струват от 1500 рубли.

За 3000-6000 рубли можете да закупите по-функционална единица с удобен сензорен панел, голям LCD дисплей и подсветка. Цената на най-модерните нови продукти с висока мощност и пълен набор от възможни и немислими функции е от 7 000 рубли.