Logo decormyyhome.com

Мебели: 7 проблема и тяхното решение

Мебели: 7 проблема и тяхното решение
Мебели: 7 проблема и тяхното решение

Видео: Hush | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 7 2024, Юли

Видео: Hush | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 7 2024, Юли
Anonim

Елиминирайте дефектите, които най-често се появяват по време на експлоатацията на мебели, това е напълно възможно за себе си.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако трябва да отворите чекмеджето на масата или нощните шкафчета, от които дръжката отлетя, куката на вендузата (те обикновено се използват в банята) ще ви помогне. Достатъчно е да притиснете куката към кутията на мястото, където е била дръжката, издърпайте я към вас и кутията ще се изплъзне навън.

2

Вратите често излитат от мебели от ПДЧ. Това се дължи на винтове, които не се държат добре в стените. За да разрешите проблема, отворът за винта трябва да бъде пробит до диаметър 8 мм, да поставите в него дюбел (дървен корк) или парче дърво, намазано с лепило за дърво и вече завинтете винтовете в тях - тогава те ще се придържат плътно.

3

Можете да подправите тапицираната тапицерия на мека мебел, както следва: Увийте плътно четката с чиста кърпа, навлажнена със солен разтвор (1 чаена лъжичка на 1 литър вода) и избършете тапицерията. Изплакнете кърпата, когато се замърси в чиста вода, след което отново я намокрете в солен разтвор. Повторете процедурата, докато парцалът е чист.

4

За да възстановите блясъка на лакираната повърхност, избършете я с мека вълнена кърпа, напоена със смес от терпентин и растително масло (2 части масло на 1 част терпентин).

5

Случва се вратите на шкафа да засядат или да се отварят спонтанно. Причината като правило е, че шкафът е неравномерен. Поставяйки картон под краката на шкафа, коригирайте неговото положение.

6

За да се отървете от мехури и мехурчета върху мебели от естествено дърво, се използват желязо и дебела хартия. Поставете няколко листа дебела хартия на мястото на издутините и гладете с гореща ютия, докато балончетата и издутините изчезнат.

7

Можете да запазите напуканото и разклатено столче, като първо го разглобите и отстраните лепилото от фугите. След това трябва да нанесете дърводелско лепило върху свързаните части и да ги фиксирате, притискайки плътно местата за залепване. Важно е да премахнете излишното лепило веднага, в противен случай петна ще останат върху повърхността на мебелите. След ден-два можете да използвате стол.