Logo decormyyhome.com

Лимон: необичайни употреби

Лимон: необичайни употреби
Лимон: необичайни употреби

Съдържание:

Видео: Что будет, если пить ЯБЛОЧНЫЙ УКСУС каждый день? 2024, Юли

Видео: Что будет, если пить ЯБЛОЧНЫЙ УКСУС каждый день? 2024, Юли
Anonim

Фактът, че лимонът е богат източник на витамин С, чухме от детството. Полезните свойства на този слънчев плод обаче не се ограничават само от общо укрепващ и антисептичен ефект. Лимонът също е невероятно ефективен козметичен, сладкарски и домашен продукт.

Image

Традиционната употреба на лимон не разкрива напълно всички негови уникални характеристики: чай или кафе с резен лимон, използване на жар за печене, сок за подобряване на вкуса на риба, лимонада и изсветляване на кожата на лицето и ръцете - това е може би най-честото използване на плодове.

Всъщност възможностите на жълтите цитрусови плодове са много по-широки и могат значително да спестят пари от семейния бюджет за козметика, домакински химикали и лекарства.

Лимонена козметика

Лимон с мед ви позволява да направите прекрасен ексфолиант за кожа - естествен, без вредни добавки, аромати и консерванти.

За да направите скраб, захарта, медът и лимоновият сок се смесват в равни количества.

Image

В случай на алергия към пчеларските продукти, скрабът се приготвя от морска сол и зехтин в съотношение 3: 1. Когато солта абсорбира цялото масло, към сместа се добавя сокът от половин лимон.

Продуктът се нанася върху кожата, леко се масажира с кръгово движение и се отмива с топла вода.

Чистият лимонов сок в чистата му форма е отлично средство за ноктите: избелва, подхранва и освежава.

Той много добре почиства кожата на ръцете и ноктите след работа в земята със тавичка за сок: върхът на един лимон се отрязва и върховете на двете ръце се потапят в него последователно.

Image

За да се борите с луничките и старческите петна, нанесете лимонов сок върху проблемните зони.

Ако кожата е мазна, тогава с помощта на маски, които включват сок, можете не само да избелите кожата, но и да й придадете изтънен и поддържан вид.

Разтриването на корените на косата с резен лимон или памучен тампон, потопен в сок, елиминира причините за пърхота и прекомерния мазен скалп.

Изплакването на косата с вода с добавяне на сок или няколко кристала лимонена киселина придава на къдриците гладкост, блясък и мекота.

Image

Лимон у дома

Можете да се отървете от котлен камък в чайник, термопот или пералня по много прост и икономичен начин: чрез варене на вода с лимонена киселина или натурален сок.

Image

За да обработите пералнята от котлен камък, е необходимо да изсипете 2-3 супени лъжици киселина в отделението за прах и да настроите цикъла на измиване на най-високата възможна температура.

Резервоарът на машината трябва да е празен, режимът на завъртане е деактивиран. За по-добро почистване на механизмите на киселина се препоръчва да включите допълнителното изплакване.

Водни кранове, които губят блясъка си поради бял плак, оставен от твърда вода, лесно могат да бъдат почистени, ако ги разтриете с резен лимон и полирате със сух парцал.

Същото се отнася и за предмети, изработени от сребро, мед и неръждаема стомана - нещата се търкат с лимонова кора и се полират до блясък.

Паста от лимонов сок, прах за пране и столов оцет почиства устойчиви замърсявания и избелва леки обувки.

Измиващият прах може да бъде заменен с бяла паста за зъби, смесена с няколко капки сок.