Logo decormyyhome.com

Озеленяване на обекта с помощта на туя във формата на дебело черво

Озеленяване на обекта с помощта на туя във формата на дебело черво
Озеленяване на обекта с помощта на туя във формата на дебело черво

Съдържание:

Anonim

Иглолистните растения са чудесен начин да украсите лятна вила и да й придадете специален, уникален и уютен вид. Днес все по-често майсторите на ландшафтен дизайн предлагат на своите клиенти колоновидни беседки, които се отличават с достатъчно голямо разнообразие и декоративна привлекателност по всяко време на годината.

Image

Характеристики и предимства на растението

Безопасно е да се каже, че е почти невъзможно да се намери по-красиво и най-важното - непретенциозно и податливо на срязване и отглеждане дърво. Много хора го ценят заради яркия наситен цвят, който се запазва през цялата година. Thuja перфектно пречиства въздуха, насищайки го с кислород, така че става видимо по-лесно да дишате в района, ароматът и свежестта ще се усетят дори в най-горещия ден.

Височината на растението може да достигне 30 метра, докато най-често срещаните случаи не надвишават 12-15 метра. Thuja е доста печелившо растение: след като го засадите веднъж, можете да забравите за дизайна на този сайт за дълго време, едно дърво може да живее средно сто години.

Важна характеристика, която, разбира се, прави туята популярна в Русия, е висока устойчивост на замръзване и добра толерантност. Освен това качеството на почвата е практически маловажно за растението. Е, отличната поносимост на thuja към условията на повишено замърсяване с газ и дим го прави просто незаменим за уличен дизайн в градски условия или в близост до натоварени пътища.

Характеристики за грижа

Най-важното е да предотвратите изсушаването на туята, в противен случай короната ще загуби яркия си цвят. Ако на площадката има подземни води, тогава не трябва да има проблеми с осигуряването на влага. Ако почвата е суха, тогава веднага след подмяната на туята на място, трябва да се обърне голямо внимание на обилното поливане, поне 10 литра вода веднъж седмично. В сухо, жадно лято увеличете количеството вода до 15-20 литра на растение. През есента размразяването също трябва да се полива, но с настъпването на първите студове специалистите съветват да го покриете със специални филми.