Logo decormyyhome.com

Кожени кецове Nike: Грижа

Кожени кецове Nike: Грижа
Кожени кецове Nike: Грижа

Съдържание:

Видео: "КЕЦОВЕ" еп. 10 ||| Air Jordan 1 от 14 2024, Юли

Видео: "КЕЦОВЕ" еп. 10 ||| Air Jordan 1 от 14 2024, Юли
Anonim

Кожени кецове Nike са чудесна опция за тези, които ценят качествени обувки и комфорт. Въпреки това кожата изисква специално отношение, в противен случай дори най-добрите обувки, направени от нея, няма да издържат дълго. Тъй като метеорологичните условия са различни, трябва да разберете как да се грижите за нея.

Image

Когато прозорецът е топъл и сух

Когато времето е топло и сухо, най-лесно е да се грижите за кожени маратонки, тъй като всичко, което заплашва обувките, е прах. Така че, ако след разходка обувките останат външно чисти, достатъчно е да ги избършете със суха кърпа и след това да ги намажете с подходящ крем. Материята трябва да е мека, така че да няма драскотини по маратонките, в противен случай външният им вид ще бъде силно повреден. Между другото, кремът трябва да се нанася само върху суха кожа.

Когато прозорецът е мръсен или вали

Ако времето е влажно или мръсотия по пътищата, маратонките трябва да се мият. В никакъв случай те не трябва да се мият в пералня. Тъй като мръсотията има абразивни свойства, можете да държите кожени обувки под слаб воден поток, но не за дълго. Маратонките не могат да се накисват дори за кратък период от време. След като мръсотията излезе от кожата, можете да започнете да се миете със сапун за пране или специален шампоан.

След тези процедури, разбира се, трябва да изсушите добре обувките си. За това не са подходящи само сешоар, но и слънчеви лъчи. Разбира се, специална сушилня за обувки, която се продава в магазините, е добър вариант. Ако не, изсушете маратонките по следния начин: трябва да извадите стелките и да напълните вътрешната кухина с вестници, и то много плътно, след което е важно да поставите маратонките на стойка в помещение, което има стайна температура.

Ако обаче вътрешността на обувката е направена от лек материал, по-добре е да използвате тоалетна хартия вместо вестници, защото когато е напоена, боята лесно ще попадне върху подплатата. Ако се използва материал за вестници, по-добре е да го смените няколко пъти по време на сушене. След като маратонките са станали напълно сухи, повърхността им може да бъде обработена със специален инструмент.