Logo decormyyhome.com

Килим в стаята: плюсове и минуси

Килим в стаята: плюсове и минуси
Килим в стаята: плюсове и минуси

Съдържание:

Видео: Volkswagen California Ocean срещу Hymer Ayers Rock | Компактни кемпери в сравнение | Ван живот 2024, Юли

Видео: Volkswagen California Ocean срещу Hymer Ayers Rock | Компактни кемпери в сравнение | Ван живот 2024, Юли
Anonim

Сред материалите за подови настилки килимът набира особена популярност днес. За да изберете този материал като покритие, трябва да имате ясна представа както за предимствата, така и за недостатъците на килима.

Image

Предимства на килима

Положителните страни на съвременния килим са много повече от отрицателните. В стая, покрита с килим, винаги е топло, уютно и удобно, този материал е доста устойчив на различни видове замърсяване, той е издръжлив и устойчив на износване.

Широката гама от цветови и текстурни решения ви позволява да изберете покритие за всеки интериор. Дълго време килимът задържа топлината в стаята, има звукопоглъщащи свойства. При ходене по килими натоварването на ставите и гръбначния стълб намалява.

Дори при производството на модерни покрития те се третират със специални противопожарни вещества.

Митове за килими

И накрая, най-разпространеният мит за килима е „ужасният и опасен колектор за прах“. В стая с килими, както и в стая с паркет и ламинат се събира същото количество прах и мръсотия. Единствената разлика е, че купчината на килима забавя всичко това и не позволява да се издигне. Но в стая с твърдо покритие цялата тази мръсотия и прах постоянно циркулира във въздуха и хората, съответно, вдишват всичко това. Заключение: в стая с всякакви подови настилки трябва периодично да почиствате. Ако в апартамента има стаи с килим, тогава определено имате нужда от мощна прахосмукачка. Мокро почистване може да се прилага и върху синтетични покрития.

Недостатъците на килима

Това покритие е неприемливо за хора, предразположени към алергии (прахосмукачка не винаги може да се справи с ларвите на кърлежи, които могат да живеят в естествен килим, изработен от вълна). Евтиният синтетичен килим е опасен за здравето (основният симптом е острата миризма на покритието).

Някои видове покрития (отново естествени) са чувствителни към висока влажност и дори могат да се оцветят с мокро почистване; някои видове петна не могат да бъдат напълно отстранени от килима. При постоянна пряка слънчева светлина килимът избледнява с времето.