Logo decormyyhome.com

Китайска роза - цвете на смъртта

Китайска роза - цвете на смъртта
Китайска роза - цвете на смъртта

Съдържание:

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Юли

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Юли
Anonim

Китайската роза е грандиозно и красиво растение. Това цвете има много имена: хибискус, червена киселец, малчо на Венеция, бамя, хибискус, роза Шарон. Различните народи имат различна представа за това. На Хаити се смята за символ на красотата, В Индия е вплетен в сватбени венци, в Малайзия е национално цвете и затова момичетата красят косите си с него. Но в някои страни има вярване, че китайската роза е цветето на смъртта.

Image

Какъв вид цвете е китайска роза?

Още през XVIII век ботаническите градини на Европа са украсени с хибискус. Струва си да се каже, че екзотичният вид на тези цветя от различни нюанси със златисто слети тичинки привлича вниманието и очарова. Такива растения са в състояние да достигнат диаметър до 15-16 сантиметра.

В домашни условия китайска роза е в състояние да расте до 2 метра височина, това цвете може да живее около 30 години.

Китайската роза, дори и на фотографии, изглежда очарователно и когато я видите поне веднъж, е трудно да не се влюбите в това прекрасно цвете. Ето защо много производители на цветя не искат да се лишат от удоволствието да имат такова растение у дома. При благоприятни условия на осветление, хибискусът ще зарадва с цъфтежа си почти през цялата година.

Защо китайската роза се нарича цветето на смъртта

Изучавайки знаците, свързани с китайската роза, можем да заключим, че името й - „цвете на смъртта“ - се е появило с причина.

Според някои вярвания, по време на цъфтежа, хибискусът се превръща в източник на отрицателна енергия, което се отразява негативно на човешкото здраве. Ето защо в някои източници китайската роза е посочена като "кръвоизлив".

Цветът на китайската роза има червен нюанс, наподобяващ кръв. Има обаче и други тонове: люляк, бяло, розово, жълто, има само синьо и черно.

Широко разпространено е мнението, че хибискусът може не само да влоши здравето на собственика си, но и да доближи смъртта му. Въз основа на това специалистите в областта на екстрасензорното възприятие силно препоръчват да се отървете от такова цвете, като го изгорите.

Според друга версия това цвете изобщо не влияе върху здравето и живота на собствениците му, но е един вид показател, който информира стопаните си за предстоящото нещастие. Например, ако китайска роза изведнъж изпусна листата си, това може да означава, че някой от домакинството е сериозно болен, дори ако все още няма намек за неразположение.