Logo decormyyhome.com

Коя сокоизстисквачка е по-добре да изберете

Коя сокоизстисквачка е по-добре да изберете
Коя сокоизстисквачка е по-добре да изберете

Видео: Три неща, които трябва да знаете преди да изберете сокоизстисквачка. 2024, Юли

Видео: Три неща, които трябва да знаете преди да изберете сокоизстисквачка. 2024, Юли
Anonim

Преди да изберете сокоизстисквачка за вашата кухня, помислете какви сокове ще изцедите с нейна помощ - зеленчукови, плодови, горски. В зависимост от това е необходимо да изберете самото устройство, тъй като те се различават леко по дизайн.

Image

Сокоизстисквачките, които се продават в магазините, могат да бъдат разделени на такива, които са предназначени за получаване на сок от цитрусови плодове, и универсални. Някои от тях са проектирани за големи обеми на натоварване - те са удобни за използване в страната.

Ако имате нужда само от сокоизстисквачка, за да изпиете чаша портокалов сок сутрин, не трябва да харчите много пари - купете прост модел, предназначен за обработка на цитрусови плодове.

Универсална сокоизстисквачка е подходяща за тези, които ще правят както плодови, така и зеленчукови сокове. Когато избирате модел, не забравяйте да прочетете инструкциите - трябва да се посочи какво точно може да се обработва с помощта на тази сокоизстисквачка.

Вижте пълния комплект от модела, който ви интересува, попитайте дали има ренде, тласкач, допълнителни дюзи, четки за почистване, контейнери за получения сок. Регулаторът на въртене няма да е излишен, така че сокът да може да бъде изцеден от суровини с различна плътност и твърдост.

За тези, които обичат прясно изцеден сок от костилкови плодове, сокоизстисквачки от европейски марки не са подходящи. Но услугите им са добри модели на домашно производство. Костилковите плодове трябва да се обработват с помощта на винтова сокоизстисквачка - центробежното не може да се справи с тях. Устройството е като месомелачка - пред него се излива сок, а костите се изхвърлят отзад.

Обърнете внимание на системата за почистване. Цилиндричната форма на сепаратора позволява по-икономично използване на суровините, докато отпадъците са минимални. Но системата за почистване е организирана по такъв начин, че трябва да почиствате сокоизстисквачката, след като правите на всеки четири чаши сок. Ако сепараторът е коничен, неговата система за почистване е по-добре организирана - за да се отстранят отпадъците, устройството не е необходимо да се спира. Но производството също е по-скъпо, тъй като суровините не са напълно изцедени.