Logo decormyyhome.com

Коя перваза да изберете за плочката

Коя перваза да изберете за плочката
Коя перваза да изберете за плочката

Съдържание:

Видео: Лепене на плочки | откъде се започва | первази 2024, Юли

Видео: Лепене на плочки | откъде се започва | первази 2024, Юли
Anonim

Перваза за плочки е проектиран да създаде хармонична комбинация от две равнини и да придаде завършен вид на покритието. Когато избирате перваза, съсредоточете се върху цветовата схема на плочките на пода или стената, върху материала и цвета на интериорните врати, както и върху материала, използван при производството на перваза.

Image

Цветна схема на первази

Универсално правило включва избора на цвета на перваза, който да съответства на цвета на подовите плочки. Това могат да бъдат елементи, които съответстват на тона на покритието, или един или два тона по-тъмни или по-светли. Ако изберете перваза в тона на плочката, се образува естествено продължение на пода и визуално разширяване на зоната.

Съчетаването на цвета на стенните плочки е възможно само ако е използвано обикновено покритие. Орнаментите, флоралните мотиви или абстракцията върху плочките не са в състояние да се хармонизират с дъската. В тази ситуация е подходящо да използвате бяла перваза, която ще се превърне в акцент в цветните цветове на плочки.

При избора на перваза за цвета на вратата е необходимо да се вземе предвид не само материала на вратата и нейния цвят, но и ширината и дори дебелината на кутията. Перваза трябва да съответства на горните параметри, само в този случай ще бъде възможно да се получи добре разграничена стая.

Изберете форма и размер

Когато избирате дебелината на цокъла, фокусирайте се върху размера на стаята и височината на таваните. Ако говорите за баня или кухня с ниски тавани, дайте предпочитание на тънки первази, съответстващи на тона на стенна плочка. Като продължение на стената, те визуално ще увеличат височината на стаята.

Използването на тънък цокъл в стая с висок таван може да наруши геометрията на стаята. Обърнете внимание на широкия цокъл от бяло или контрастиращ с цвета на стената.

За стандартните стаи изберете цокъл с ширина от 4, 5 до 7 cm.