Logo decormyyhome.com

Какъв вид прахосмукачка е необходима за дома

Какъв вид прахосмукачка е необходима за дома
Какъв вид прахосмукачка е необходима за дома

Видео: Xiaomi Roborock S50: прахосмукачката-робот, която променя играта! 2024, Септември

Видео: Xiaomi Roborock S50: прахосмукачката-робот, която променя играта! 2024, Септември
Anonim

Прахосмукачката е необходима техника във всеки дом. И рано или късно възниква въпросът: "Каква прахосмукачка е необходима за къщата?" Нека се опитаме да разберем как прахосмукачките се различават една от друга.

Инструкция за употреба

1

Прахосмукачките могат да бъдат разделени на три вида:

1. Прахосмукачки с торба за прах;

2. Прахосмукачки с контейнер за прах

3. Прахосмукачки с аквафилтър.

Всеки тип има своите плюсове и минуси.

Прахосмукачки с торба. Прахът се събира в торби (те са за многократна употреба - които могат да се мият след почистване, и за еднократна употреба - които се изхвърлят след пълнене).

Предимствата на тези модели са, че не е необходимо да разклащате контейнера след всяко почистване, липсата на филтри, които бързо се провалят и са скъпи. Чист въздух, тъй като торбичките улавят 90% от праха. Минусите на тези прахосмукачки в скъпи торбички за еднократна употреба, които са избрани за всеки модел поотделно.

Прахосмукачки с контейнер. Прахът се събира в пластмасов съд, който след почистване се разклаща. Минуси на този модел: наличието на филтри, които трябва да се променят 1 път на 3 месеца. Ако филтрите са замърсени, смукателната мощност спада. Пластмасовите контейнери при удар могат да се напукат и не могат да бъдат заменени.

Прахосмукачки с аквафилтър. Прахът се събира в контейнер, напълнен с вода, след почистване контейнерът се почиства и изсушава. Плюсове: целият прах се утаява във вода и не навлиза във въздуха. Минуси: обемист, непрекъснат вакуумиране.

2

Отделно можете да говорите за измиване на вакууми. Тези модели съчетават три вида почистване: сухо, мокро (аквафилтър) и прахосмукачка за пране. Защо тези прахосмукачки са толкова удобни? Първо, можете първо да го вакуумирате, а след това, като поставите контейнера с миещия разтвор, измийте подовете, чергите, прозорците. Такива прахосмукачки могат да се препоръчат на тези, които имат малки деца.

Всеки, който купува прахосмукачка, иска да получи качествено почистване. И така, как да разберете колко чиста ще бъде вашата прахосмукачка? Качеството на почистването се влияе от силата на засмукване. Тя варира от 200 до 480 вата, колкото повече мощност, толкова по-добро почистване на къщата.

3

Мнозина обръщат внимание и на нивото на шума на прахосмукачка, но производителите определят по-висока цена за по-ниско ниво на шума в сравнение с подобна прахосмукачка с високо ниво на шум.

От собствен опит мога да кажа, че прахосмукачките с торбички са много по-удобни, отколкото с контейнери. По-чисто почистване, по-нисък шум, липса на филтри и най-важното - прахосмукачки с торби издържат по-дълго от техните колеги с контейнери.

Полезни съвети

1. Ако използвате прахосмукачка с торба за многократна употреба, по-добре е да я разклатите веднъж на 2 седмици.

2. Ако с контейнер, изпразвайте контейнера след всяко почистване. Сменяйте филтъра веднъж на 3 месеца.