Logo decormyyhome.com

Какъв материал е най-подходящ за железни подметки

Какъв материал е най-подходящ за железни подметки
Какъв материал е най-подходящ за железни подметки

Видео: 3 идеи за панели от отпадъци и импровизирани материали! 2024, Юли

Видео: 3 идеи за панели от отпадъци и импровизирани материали! 2024, Юли
Anonim

Подметката на ютията е определена част от нея, която има директен контакт с тъканта. Той не само трябва лесно да се плъзга по материала, така че да няма следи, но и да не се разваля по време на работа.

Image

Ще ви трябва

  • изберете най-подходящия материал за подметката на ютията;

  • посетете специализиран магазин;

  • купете ютия.

Инструкция за употреба

1

Алуминиеви подметки. Този материал за изработка на подметката на ютията е най-евтиният, но в същото време има неоспорими предимства: ютии с алуминиева подметка са доста леки, могат незабавно да се нагреят и също така бързо да се охладят и най-важното - те се плъзгат безупречно по тъканта. Що се отнася до минусите на алуминия, за съжаление, те са много значими. Такъв материал е подложен на деформация, поради което с течение на времето алуминиевата подметка на ютията придобива малки неравности, които могат да повредят тъканта по време на гладенето, оставяйки пухчета и драскотини по нея. Освен това, в случай на прегряване такова ютия лесно се залепва върху материала, което не само разваля нещото, но и прави подметката му неизползваема.

2

Неръждаема стомана. Подметката на много скъпи модели ютии е изработена от неръждаема стомана - материал, който е високо устойчив на различни механични повреди, бързо се нагрява и охлажда, а също така перфектно се плъзга върху тъканта. Основното предимство на такава подметка е лесното й почистване. Вярно е, че работата с ютия, която има подметка, изработена от неръждаема стомана, изисква значителни физически натоварвания, тъй като такива модели са доста тежки.

3

Керамична подметка. Керамичните ютии за подметки се появиха на пазара на страната ни сравнително наскоро. Такова покритие осигурява много по-лесно плъзгане от алуминий или неръждаема стомана, не засяда тъканта, се справя добре с пресушения набръчкан материал и не изисква значителни усилия по време на гладенето. Освен това керамичната подметка се почиства лесно и не се надрасква. Единственият недостатък на такова покритие е неговата крехкост, следователно е необходимо да се борави с желязото, чиято подметка е направена от керамика, много внимателно.

4

Тефлон. Моделите на ютии с тефлонова подметка са по-рядко срещани, но имат много осезаеми предимства: Тефлонът не се придържа към материала, съответно изгарянето и повреждането на нещата в процеса на приложението му са изключени. Но в същото време този материал бързо се деформира. На тефлоновата подметка на ютията може да има драскотина дори от простия й контакт с бутона на дрехите.

5

Подвижна подметка. Днес много производители произвеждат модели ютии с двойна подвижна подметка: едното покритие е предназначено за гладене на тънки материали, а другото се използва за изглаждане на силно набръчкани тъкани. Някои ютии имат специални термоустойчиви дюзи, които ви позволяват веднага да поставите устройството в кутия или шкаф веднага след гладенето.