Logo decormyyhome.com

Каква боя е най-добре да боядисате гаражната врата

Каква боя е най-добре да боядисате гаражната врата
Каква боя е най-добре да боядисате гаражната врата

Съдържание:

Видео: 10 DIY Shabby Chic Decor Pieces for Any Corner of You 2024, Юли

Видео: 10 DIY Shabby Chic Decor Pieces for Any Corner of You 2024, Юли
Anonim

Пред всеки собственик на кола рано или късно възниква въпросът: каква боя да боядиса гаражната врата? Всъщност от това зависи не само външният вид на сградата, но и експлоатационният живот на тази конструкция.

Image

За да защитите металните порти, първо трябва да определите качеството на продуктите. Боята трябва да предпазва метала от корозия, произтичаща от топлина, студ и различни видове валежи, но наред със защитните свойства трябва да придава декоративен вид. Следователно, покритието върху гаражната врата е нанесено устойчиво на влага и антикорозия.

За гаражните врати можете да намерите много видове боя, които отговарят на тези изисквания. Въпреки това, експертите съветват да се използва алкиден или силиконов емайл. Тези съединения предотвратяват корозията, изсушават се бързо и са устойчиви на висока влажност.

Алкиден емайл

Има много разновидности на този емайл. Яркостта на цветовете, устойчивостта на абразия и гъвкавостта са основните отличителни характеристики на алкидния емайл. Боядисването е подходящо не само за вътрешна работа, но и за вътрешна. Обхватът на емайла няма граници, тъй като може да бъде матиран, полуматов и гланциран.

Особено алкидните емайли включват повишена еластичност и издръжливост. Този тип боя е идеална за вътрешни довършителни работи, тъй като изсъхва за кратък период от време, не пожълтява и не променя цвета си след изсъхване, а също така няма свойството да се свива.

Високата устойчивост на атмосферни влияния позволява използването на алкиден емайл за боядисване на улици, а защитата на метала от корозия го прави идеален вариант за боядисване на гаражни врати. Любителите на чистотата ще оценят способността на боята да издържа на почистване с почистващи препарати, така че може да се използва в банята, басейна и сауната.