Logo decormyyhome.com

Кой климатик е по-добре да закупите за апартамент?

Кой климатик е по-добре да закупите за апартамент?
Кой климатик е по-добре да закупите за апартамент?

Съдържание:

Видео: Почистване на филтъра на климатик (вътрешно тяло) 2024, Юли

Видео: Почистване на филтъра на климатик (вътрешно тяло) 2024, Юли
Anonim

Когато е горещо навън, е добре да сте вкъщи с климатик. Когато купувате това прекрасно устройство, което охлажда стаята за няколко минути, трябва да обърнете внимание на някои нюанси.

Image

Какво да търсите при закупуване на климатик

Климатиците, подобно на друго оборудване, постоянно се подобряват. Моноблокове, прозорци са заменени от сплит системи. Препоръчва се те да бъдат закупени за монтаж в апартамент или в малка стая. Такива климатици са универсални и сравнително евтини. Те са инсталирани за кратко време, имат две устройства: външно и вътрешно. Те са свързани помежду си с електрически кабел и медни тръби, през които се подава въздух. Шумната част от сплит системата е изнесена на улицата, което позволява на къщата да се наслаждава само на прохладата, без излишни звуци. Вътрешното тяло може да бъде поставено навсякъде на стената. Дистанционното управление ще ви позволи да регулирате температурата, да зададете режими на работа, да зададете таймер за включване или изключване. Да работите с такова устройство е много лесно, можете да научите това на деца и възрастни хора.

Когато купувате, трябва да обърнете внимание на наличието не само на охлаждане, но и на отопление. Разделената система може да се включи през есента и пролетта, когато все още няма централно отопление. Има климатици, които използват фреон, подходящ за озона. Цената на такива устройства и тяхното инсталиране е много повече. Според други характеристики климатиците не се различават от обикновените, те просто не вредят на околната среда.

Ако човек харесва пълна тишина и иска да инсталира климатик в спалня, струва си да се даде предпочитание на следните японски марки: Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Panasonic. Техните продукти се утвърдиха като най-мълчаливите. Това се отнася за вътрешното тяло и за външното.

Когато планирате поставянето на сплит система, трябва да се вземе предвид, че двата блока трябва да са възможно най-близо един до друг. Разстоянието между тях не трябва да надвишава 5 метра. Най-идеалният вариант: външният блок е под прозореца, вътрешният е близо до прозореца в стаята.

Ако климатикът ще се използва по всяко време на годината, тогава трябва да изберете модели, които са адаптирани към зимните условия, с широк температурен диапазон. Най-често климатиците се използват за охлаждане на помещение, когато температурата извън прозореца е повече от 20 градуса. В тези случаи е подходяща всяка сплит система.

За да може климатикът да изпълни основната си функция, той трябва да има достатъчна мощност. Когато изчислявате този индикатор, трябва да вземете предвид площта на стаята. На 10 квадратни метра се разпределя до 1 kW мощност. Етаж, брой стаи, брой хора, живеещи в апартамента - всичко това също е важно при изчисляване на капацитета. Необходимо е да се вземе предвид кои врати и прозорци в апартамента, защото дървените прозорци пропускат топлина, което означава, че климатикът трябва да е по-мощен.