Logo decormyyhome.com

Какви семена сеят през април

Какви семена сеят през април
Какви семена сеят през април

Видео: Доматите: от семена до реколта 2024, Юли

Видео: Доматите: от семена до реколта 2024, Юли
Anonim

Пролетта в календара започва през месец март, но като правило топлината идва в личните парцели едва до април. Именно през този период се засяват повечето култури.

Image

Ще ви трябва

  • - разсад (семена);

  • - почва.

Инструкция за употреба

1

През целия април под филм или в оранжерия, при условие че земята вече е затоплена достатъчно, е необходимо да се сеят: броколи за разсад за открита земя, бяло зеле, студоустойчиви зелени култури. Специалистите препоръчват през първата половина на месеца да сеят семената на стайните растения. За отглеждане в оранжерия, засадете патладжани, късни и средни хибриди и сортове домати и краставици. За засаждане на открита земя, засадете късни сортове бял и карфиол върху разсад.

2

През втората половина на април топлинно обичащите зелени култури, до засаждането: грудки от гладиоли и георгини, естрагон, босилек, риган, чубрица, исоп и маточина, се засаждат в отделни контейнери в сеит и растат без гмуркане. Освен това не бива да забравяме за сеитбата на семена за разсад от топлиннолюбиви декоративни лета: циния, целозия, пурслан, рициново масло, ароматен тютюн, тагетес, салвия блестящ, петуния, хелиотроп, едногодишна георгина, карамфил, китайска астра, амарант, агератум и други.

3

През последното десетилетие на месеца е разрешено засяването на зелени култури и студоустойчиви зеленчуци в открита земя: моркови от късни и ранни сортове, магданоз, копър, лук, грах, репичка, киселец, спанак, сирене, рукола, горчица, крес, маруля, бораго. По това време експертите също препоръчват засаждането, без да губите време за отглеждане на разсад, веднага в отворените почви зърнени култури и студоустойчиви декоративни цветя: декоративно просо, гривна ечемик, фацелия, скабиоза, резеда, нигела, матиол, макове, лупин, лен с големи цветя, космея и др. Кларки, декоративно зеле, невен, иберис, гипсофила, годетия, трицветна вратовръзка и други. За да се появят разсад по-бързо и са максимално защитени от изсушаване, покрийте всички култури с лек нетъкан материал.

4

Между 20 април и 20 май присадените рози могат да се засаждат без страх. Моля, обърнете внимание, че коренните и стандартните рози се засаждат изключително през пролетта. За трансплантация и разделяне на клематиси на открит терен най-подходящото време е края на април. През този период земята вече се е размразила достатъчно, но декоративните растения все още не са започнали да покълват. Също в края на месеца повечето коренищни трайни насаждения са разделени, например, гостоприемник, делфиниум, хризантема, астилба, лилии, флокс. Размножаването трябва да се извършва, докато те не преминат във фазата на активен растеж. Извършете тази процедура до приблизително средата на май.