Logo decormyyhome.com

Какви са предимствата и недостатъците на тиган с незалепващо покритие?

Какви са предимствата и недостатъците на тиган с незалепващо покритие?
Какви са предимствата и недостатъците на тиган с незалепващо покритие?

Видео: Индукционна печка или електрическа печка ИНДУКЦИЯ Midea Плюсове и минуси Преглед на Midea Hob 2024, Септември

Видео: Индукционна печка или електрическа печка ИНДУКЦИЯ Midea Плюсове и минуси Преглед на Midea Hob 2024, Септември
Anonim

В момента тиган с незалепващо покритие е голямо търсене сред купувачите. Той има някои предимства в сравнение с обикновените модели. Например, такъв тиган ще помогне да се готви храна с минимално количество масло, и сега, както показва практиката, много хора се опитват да се придържат към правилното хранене, което предполага по-малко консумация на мазни храни, в допълнение, маслото се спестява.

Image

Тиган с незалепващо покритие не изисква сложни манипулации в процеса на грижа за него. При спазване на всички правила за използването му, той ще служи на собствениците си доста дълго време. Тиган с незалепващо покритие не е необходимо да се мие. Просто го избършете с хартиени кърпи и мека кърпа след приключване на готвенето.

Покритието на самия тиган може да бъде разделено на няколко вида, които основно се състоят от политетрафлуоретилен. Но производителите заменят толкова дълго и сложно име с просто и разбираемо всяка дума тефлон.

Вътрешните стандарти предполагат, че дебелината на незалепващия слой трябва да бъде най-малко 20 микрона. Ако се спазват тези параметри, тиганът може да служи много по-дълго. Истинското тефлоново покритие трябва да е малко грапаво, а перфектната му гладкост показва ниско качество и фалшиви стоки.

Тиганът, който има незалепващо покритие, е много лесен за надраскване, така че разбъркването на храната или обръщането на храната върху нея трябва да става с помощта на силиконово или дърво приспособление. Ако покритието се повреди, то започва да се изгаря. Учените отдавна не са в състояние да се споразумеят за безвредността на храната, приготвена в тефлонов тиган при температура над 200 градуса. Някои смятат, че при такъв режим на висока температура, тефлонът разгражда вредните летливи компоненти.

Покритието с незалепващо покритие на тигана обикновено се покрива по два начина - това е пръскане с пистолет за разпръскване и разресване, по време на което съставът се поставя върху ролките, които се движат определен път по повърхността на бъдещия тиган. Кърнингът се счита за икономичен и по-продуктивен вариант, но във връзка с получаването на тънък слой покритие, тиганът ще служи много по-малко.

Най-често тиган с незалепващо покритие се изработва с помощта на алуминий или неръждаема стомана и всеки от тези материали има своите предимства и недостатъци.

Тиганите от алуминий могат да бъдат както отливани, така и щамповани. За щамповане се взема алуминиев лист, от него се изрязва диск, който впоследствие получава желаната форма с помощта на специална преса. Срокът на експлоатация на щампованите модели не е много дълъг и напълно зависи от дебелината на взетия лист. С дебелина на дъното по-малка от два милиметра и половина, тиганът не издържа повече от две години. Тънките модели се деформират много лесно, поради което и незалепващото покритие също се напуква. Най-добрата дебелина се счита за дебелина три милиметра. Летите модели на тиганите се правят чрез изливане на предварително разгънат алуминий във форми. Този метод на производство помага да се получи по-дебело дъно от около 6 - 7 мм. Животът на тези модели оставя поне пет години.

Тиганите от неръждаема стомана са доста тежки и следователно стабилни. Все пак експертите не препоръчват да ги оставяте на огън без храна, тъй като това може да образува петна от синьо-зелен оттенък.

Сега на пазарите можете да срещнете много подправки с ниско качество, които са вредни за здравето, така че трябва да купувате тигани в магазините, където към тях е приложен сертификат, потвърждаващ качеството. Колкото повече тежи тигана, толкова по-дълго ще издържи и толкова повече се определя цената за него.