Logo decormyyhome.com

Кои възглавници са по-добри, по-трайни и по-изгодни

Кои възглавници са по-добри, по-трайни и по-изгодни
Кои възглавници са по-добри, по-трайни и по-изгодни

Съдържание:

Видео: КРАЙ НА CURLY GIRL METHOD? | Какво ми е най-трудното при тези насоки за грижа за косата 2024, Септември

Видео: КРАЙ НА CURLY GIRL METHOD? | Какво ми е най-трудното при тези насоки за грижа за косата 2024, Септември
Anonim

Качеството на съня на човека зависи не само от здравословното му състояние и от начина му на живот, но и от това какво легло, одеяло и възглавница използва. Правилно подбраната възглавница помага да се избегнат много проблеми, включително болка във врата и раменете след сън.

Image

Естествени възглавници

Един от най-популярните и често срещани варианти са възглавниците, пълнени с пух и пера. Спането на тях е удобно, полезно и приятно: те се отличават с отлична топлоизолация, лесно възстановяват обема и се "адаптират" към човешкото тяло. Модерните възглавници за надолу са хипоалергенни и с високо качество. Важно е обаче да се вземе предвид техният минус: те не изсъхват добре, така че след първото неправилно почистване те могат да се влошат, да започнат да гният, да придобият неприятна миризма и да загубят всичките си полезни свойства. За да удължите живота на такива продукти, препоръчваме ви да се доверите на техните специалисти по почистване.

Възглавници, изработени от овча или камилска коса, са много полезни: употребата им има благоприятен ефект върху състоянието на мускулите и ставите, така че хората, които често срещат болка в областта на шията и раменете, трябва да изберат тази опция. Те също така абсорбират добре влагата, осигуряват топлина през зимата и лесна прохлада през лятото. За съжаление обаче, такива продукти не се различават по трайност, тъй като вълната се търкаля и набръчква с течение на времето, а възглавницата губи обема и формата си. Като правило, техният среден експлоатационен живот не надвишава 2 години.

Ако се грижите за здравето си, обърнете внимание на възглавници, пълни с елда от люспи. Те помагат да се отървете от хъркането и безсънието, а също така облекчават болката във врата и раменете. Такива възглавници са много твърди, но в същото време са удобни за спане, защото лесно приемат желаната форма. В допълнение, висококачествените възглавници от елда са издръжливи.