Logo decormyyhome.com

Какви грешки правят домакините по време на почистването

Какви грешки правят домакините по време на почистването
Какви грешки правят домакините по време на почистването

Видео: Xiaomi Roborock S50: прахосмукачката-робот, която променя играта! 2024, Юли

Видео: Xiaomi Roborock S50: прахосмукачката-робот, която променя играта! 2024, Юли
Anonim

Дори много подредени домакини, постоянно следящи чистотата и реда в къщата, понякога правят грешки по време на почистването, в резултат на което къщата изглежда неудобно.

Image

За да избегнете този резултат, трябва да запомните няколко основни грешки, допуснати по време на генералното почистване.

Неприятната миризма в кухнята може да се запази дори след цялостно почистване. Може би целият смисъл е, че след изваждането на торбата за боклук кофата не беше измита. Въпреки че веднъж седмично контейнерът за боклук трябва да се измива с почистващи препарати и да се изсушава старателно.

Ако почистващ препарат се използва при миене на подове и стени, тогава не е необходимо да го измивате твърде бързо, често той просто няма време за действие. В резултат на това измитата повърхност не се различава от неизмитата.

По време на мокро почистване трябва да смените парцалите или поне да изплакнете добре използваните, това ще попречи на движението на мръсотия и микроби от едно място на друго.

Когато бършете прах върху компютърно бюро, не лишавайте клавиатурата от внимание. Често натрупва прах, трохи (феновете го имат пред монитора) и други боклуци. Първо трябва да обърнете клавиатурата, леко да я разклатите и след това да я избършете с антисептик.

Повечето жени използват омекотител за тъкани по време на пране според принципа: колкото повече, толкова по-меки ще бъдат нещата. Въпреки това, излишъкът от омекотител може да доведе до обратния ефект, нещата ще станат твърди, мазни на пипане и източването на машината може да се запуши с течение на времето.

По време на генералното почистване не забравяйте за често използваните предмети: кранове, дръжки за врати, превключватели и т.н. С течение на времето върху тях се натрупват доста патогенни бактерии.

Чистите прозорци са гордостта на всяка домакиня. Повечето от нас се опитват да ги измием при слънчево време, когато се виждат дори и най-малките петна и петна. Въпреки това, трябва да измиете прозорците при облачно, но сухо време, както яркото слънце изсушава твърде бързо почистващия препарат върху стъклото.