Logo decormyyhome.com

Какви цветя могат да бъдат засадени в двора

Какви цветя могат да бъдат засадени в двора
Какви цветя могат да бъдат засадени в двора

Съдържание:

Видео: Оригинални идеи за устройване на двора ПЪРВА ЧАСТ 2024, Юли

Видео: Оригинални идеи за устройване на двора ПЪРВА ЧАСТ 2024, Юли
Anonim

Цветята, засадени до къщата, невероятно украсяват, правят външния му вид по-богат, добавят изключителност към ландшафтен дизайн. Основното е да знаете какви растения могат да бъдат засадени в двора и как да ги комбинирате правилно.

Image

Какви цветя да засадите в двора и как да ги комбинирате правилно

Важно е да изберете и комбинирате красивите цветя в двора на частна къща или на входовете на многоетажни сгради, така че след като няма несъответствия. Основата на цветната градина е най-добре изградена от многогодишни растения като рози, панички, агерат и др. Около тях вече можете да засадите едногодишни растения, изборът на които днес е просто огромен. Иглики, минзухари, цъфтящи първо в градината, лалета, нарциси, кокичета ще изглеждат най-добре или на заден план, или по пътеката, която води до къщата.

Хиацинти, цъфтящи в началото на май, ириси с различни нюанси, които могат да засенчат деликатността на други насаждения, царевични цветя и московски маргаритки, трябва да бъдат засадени по краищата на цветната градина. Daylily - тук трябва да се постави живописно растение с дълги листа, тъй като може да се превърне в доминанта на цялата композиция.

Буши красиви цветя в двора трябва да бъдат засадени разпръснати. Можете да ги заобиколите с розови храсти, божури, камбани и петунии. На едно от леглата, заобиколено от нарциси и маргаритки, си струва да засадите различни сортове лилии и хризантеми. Ако в двора има овощни дървета, тогава пространството около тях може да бъде украсено с такива ниски цветя като лобелия, виола, невен или настурция.

По желание можете да поставите цветя в саксии в двора, но през зимата те трябва да бъдат донесени у дома - те могат да замръзнат. Най-добрият изход е да подредите алпийска цветна градина от камък, еделвайс, цветни цветя, турски карамфили. Те също могат да заобиколят алпинеума или малък фонтан, ако има такъв, във вашия двор.

На преден план на цветната градина можете да засадите маломерни растения. Карамфилите, перушините, алпийските астри, ирисите на джуджета, игликите и незабравимите ще изглеждат страхотно тук. Непосредствено близо до къщата си струва да засадите дрога, тънколисти невенчета, сивокоси левко, морски лобуларии. До оградата или портата - сортов люляк, черен бъз, сребрист гоф, червена ливада, лечебна валериана и др.