Logo decormyyhome.com

Коя желязна подметка е по-добра

Коя желязна подметка е по-добра
Коя желязна подметка е по-добра

Съдържание:

Видео: How to Repair Rust on Your Car Without Welding (No Special Tools Needed) 2024, Юли

Видео: How to Repair Rust on Your Car Without Welding (No Special Tools Needed) 2024, Юли
Anonim

Когато избирате ютия, трябва да имате предвид вида на подметката. Тъй като това влияе върху комфорта по време на гладене, крайния резултат и дълготрайността на самото оборудване. Само устройство с добра подметка може да превърне процеса на гладене в истинско удоволствие.

Image

плоча

Основната цел на всички научни изследвания за създаване на подметката за ютията е да се намали триенето по време на гладенето и да се предпази самата подметка от повреди, които могат да възникнат, например, поради копчета или копчета.

По принцип подметката трябва равномерно да разпределя топлината. Като материал производителите обикновено използват неръждаема стомана, алуминий или металокерамика.

Видове железни подметки

Алуминиевата подметка за ютията се използва много дълго време. Основните му предимства са леко тегло и висока топлопроводимост. Тези свойства правят ютията много лека и маневрена. Загряването на такъв материал става моментално и също толкова бързо, че се охлажда. Освен това цената на такова устройство с подметка с алуминиево покритие е доста малка. Недостатъците на този материал е, че той лесно подлежи на деформация, а подметката му бързо се покрива с драскотини поради мълнии или други детайли на финала върху неща, срещани по време на гладене. Това може да включва и факта, че след гладене с алуминиева подметка, върху дрехите остават лъскави следи, поради което домакините трябва допълнително да използват марля или други материали. Въпреки всички недостатъци, алуминият продължава да се използва при производството на ютии, но в борбата за подобряване на свойствата си материалът се обработва многократно и се използват допълнителни покрития.

Неръждаемата подметка на ютии днес се счита за една от най-разпространените, тъй като този материал е най-приемлив, както по отношение на характеристиките си на изпълнение, така и в ценовата категория. Неръждаемата стомана, която се използва за производството на подметки, ги прави издръжливи и устойчиви на повреди. Много производители започнаха да подобряват свойствата на материалите чрез сплави и пръскане. Например една фирма започва да произвежда сапфирова подметка. Това е постигнато от специалисти, използващи сапфирен прах, който е нанесен върху неръждаема стомана. В резултат на това те постигнаха добро плъзгане, трайно покритие, което не се страхува от никакви копчета, ципове и дори нитове.

Керамиката като материал за подметката на ютията вече се използва от няколко компании. Те вярват, че този материал се плъзга лесно, не набръчква дрехите при движение на ютията назад и се почиства много лесно. Вярно е, че е необходимо да се борави внимателно с този материал, тъй като всеки чип или малка драскотина ще добавят проблеми при гладенето на нещата.