Logo decormyyhome.com

Кой керамичен тиган е най-добър

Кой керамичен тиган е най-добър
Кой керамичен тиган е най-добър

Съдържание:

Видео: Master Copper™ - меден тиган с керамично покритие 2024, Юли

Видео: Master Copper™ - меден тиган с керамично покритие 2024, Юли
Anonim

Ако си поставите задача да се сдобиете с нов тиган, тогава имате нужда от такива ястия за определени цели. Ето защо, преди да купите конкретен модел, се препоръчва да определите материала, от който трябва да бъде направен, и формата.

Image

Домакиня, която често обича готвенето, трябва внимателно да избере кухненските си прибори. В края на краищата никой не обича да изгаря храна по време на готвене. В тази връзка, не толкова отдавна, керамичните съдове влязоха в продажба, което не само улеснява приготвянето на храна, но също така ви позволява да готвите вкусна и здравословна храна.

Материал от керамични тигани

Един от основните критерии при избора на тигани с керамично покритие е материалът, от който са направени съдовете. Този артикул е изработен от алуминий, стомана и чугун. Всеки от материалите е предназначен за определен вид готвене.

Алуминият и стоманата имат висока топлопроводимост, така че тиганите, изработени от тези материали, са добре подходящи за готвене на ястия, които не изискват много време: печене на палачинки, пържене на месо и риба. Ако смятате да задушите нещо, тогава в този случай чугунените тигани са идеални, тъй като този материал е по-малко податлив на износване. Но цената на такива тигани е по-висока от тази на другите.

Диаметър и цвят на тигани

Когато избирате тиган с керамично покритие, трябва да обърнете внимание и на неговия диаметър. Най-популярните модели са средният диаметър - 24 см. Те могат да се използват на всички видове печки: газови, индукционни и електрически печки. Те ще стоят стабилно на малки, средни и големи горелки.

Дълбочината на тигана също зависи от приложението. Палачинките имат най-ниските стени, а тиганите, предназначени за готвене на зеленчуци и месо, ще бъдат по-дълбоки.

Що се отнася до цвета, всичко зависи от вашето въображение и предпочитания. Цветът не влияе върху качеството на съдовете. Магазините разполагат с голям избор от ястия с различни цветове, които идеално се вписват в интериора на вашата кухня.