Logo decormyyhome.com

Как да зашиете ръкави на якето без петна

Как да зашиете ръкави на якето без петна
Как да зашиете ръкави на якето без петна

Съдържание:

Видео: Hoodie| Худи | Суичър с качулка | Направи си сам 2024, Юли

Видео: Hoodie| Худи | Суичър с качулка | Направи си сам 2024, Юли
Anonim

Зимното време често е непредсказуемо, а преходът от студ към дъждовна киша води до избора на универсално облекло, подходящо за промяна на климатичните условия. Дамското яке се превърна в любимото облекло на мнозина именно по тази причина.

Image

Както всяко облекло, пухеното яке е предразположено към замърсяване. Постоянното му изпращане до химическо чистене е неудобно и скъпо за джоб и защо го правите, ако е съвсем реалистично да подредите нещата в домашни условия. Пране на тези дрехи има своите тънкости и правила, но ако се спазват, нещото ще придобие желаната чистота и в същото време няма да загуби формата си и няма да има неприятни петна по ръкавите на пухеното яке.

Струва си незабавно да предупредим, че опитът да се измият определени части от пухено яке без използване на пералня е малко вероятно да завърши при липса на петна. Само двойно извличане е в състояние напълно да премахне течността, която, когато изсъхне, оставя петна върху тъканта на пухеното яке.

Подготовка на пуловер за пране

Първо трябва да се подготви пуловер за пране. Празни са джобовете и се оказва, че изхвърлят малки частици прах или отломки. След това трябва да свалите колана и да развържете козината и да приведете всички закопчалки и ципове до затворено състояние. Изчерпателната проверка ще помогне да се установи наличието на петна, и ако те са, тогава те трябва да бъдат изхвърлени преди измиване.

За тази цел се използва средство за отстраняване на петна, което може безопасно да се използва в съответствие с инструкциите, но ако няма специален инструмент, тогава е по-добре просто да оцветите замърсените места на ръка. Ако петната са с мастен произход, можете да ги обработите с течност за миене на съдове, леко разредена с вода и нанесена върху мека гъба.