Logo decormyyhome.com

Как да защитите дома си от ураган

Как да защитите дома си от ураган
Как да защитите дома си от ураган

Видео: Единственный способ спастись от торнадо 2024, Септември

Видео: Единственный способ спастись от торнадо 2024, Септември
Anonim

Ураганът е едно от най-опасните природни явления. Той се среща по целия свят и лесно може да нанесе сериозна вреда на незащитено жилище. Има няколко предпазни мерки, които всеки може да предприеме, за да защити дома си от тази заплаха. За някои от тях трябва да се полагат грижи много преди началото на сезона на ураганите, докато други мерки могат да бъдат предприети дори след приключването му.

Image

Ще ви трябва

Стълба, инструменти за подрязване на дървета, измервателна лента, перо, хартия, специални щори, шперплат, фиксиращи инструменти, бормашина, черен маркер, удароустойчиви гаражни врати

Инструкция за употреба

1

Защитете дома си от падащи клони и дървета.

Внимателно огледайте всички дървета около къщата. Изрежете всички изсъхнали клони или цялото дърво.

2

Оправете прозорците и вратите на къщата.

Отворените прозорци и врати по време на ураган могат да доведат до значително увеличаване на щетите от природни бедствия, а също така могат да застрашат структурата на сградата. Можете да закупите специално проектирани щори за урагани за прозорци и врати в дома си или да ги направите сами от дебел лист шперплат. Отстранете точните размери от всеки прозорец и вход, като изрежете необходимия брой шперплат панели. Използвайте черен маркер за оразмеряване. С помощта на тренировка инсталирайте панелите по местоназначение. Извадете панелите. Дръжте ги на лесно достъпно място, за да можете да ги инсталирате на място възможно най-бързо.

3

Защита на гаражите.

Ако вратата или портата на гаража са били инсталирани от специализирана фирма, проверете паспорта, който им се предава. Паспортът трябва да включва сила на вятъра и степен на налягане. Ако вратата не отговаря на местните изисквания, сменете я.

4

Премахнете всички свободни предмети около дома си.

Тази процедура трябва да се извърши веднага след като чуете за предупреждението за буря. Отнемете басейна, саксиите, бюлетините, играчките и т.н.