Logo decormyyhome.com

Как да печем пипер с кайма

Как да печем пипер с кайма
Как да печем пипер с кайма

Съдържание:

Видео: Пълнени чушки с кайма II Pork and Rice Stuffed Peppers || Bulgarian Cuisine 2024, Септември

Видео: Пълнени чушки с кайма II Pork and Rice Stuffed Peppers || Bulgarian Cuisine 2024, Септември
Anonim

За да готвите пълнени чушки, ще ви е необходимо минимално количество съставки и около час за готвене. Стандартната рецепта за пълнене е смляно говеждо месо с ориз. Но в допълнение към това има различни други начини за приготвяне на пълнежа и ястието като цяло.

Image

Съставките

4-6 парчета зелен пипер;

зехтин;

1/2 лук (ситно нарязан);

2-3 скилидки чесън (ситно нарязан);

500 г смляно говеждо месо;

1, 5 чаши варен ориз;

2 ситно нарязани домати;

сол, черен пипер, подправка на вкус.

подготовка

Напълнете голяма тенджера с вода, добавете малко сол. Доведете водата да заври на силен огън. Нарежете върховете на всеки пипер, почистете вътрешността на семената. Потопете пипера във вряща вода за 3-4 минути, след това сложете в сито, оставете водата да се отцеди.

Включете предварително загрятата фурна на 180 градуса. Поставете тигана на силен огън, добавете олио и лук. Докато бъркате непрекъснато, намажете лука 4-5 минути, добавете чесъна и гответе още 1-2 минути.

Отделно смесете каймата, ориза и доматите, добавете сол, черен пипер и други подправки. Смесете всички съставки с ръце до гладка. Напълнете всяка чушка с приготвения пълнеж.

Добавете 1/4 чаша вода в съда за печене, поставете чушките в изправено положение. Отгоре по желание можете да залеете чушки с доматен сос или кетчуп. Поставете формата в предварително загрята фурна, печете 50 минути.

Пълнените чушки могат да се сервират като гарнитура или като самостоятелно ястие.