Logo decormyyhome.com

Как да сменим уплътнението в миксера

Как да сменим уплътнението в миксера
Как да сменим уплътнението в миксера

Видео: Как да смените уплътнението на цилиндровата глава 2024, Септември

Видео: Как да смените уплътнението на цилиндровата глава 2024, Септември
Anonim

Когато кран капе в кухнята или в банята, това вбесява дори много опитен човек. Освен това това няма най-добрия ефект върху състоянието на портфейла след заплащане на сметки за вода. И проблемът най-често се крие в обикновено гумено уплътнение, което е лесно да се замени.

Image

Ще ви трябва

  • - регулируем гаечен ключ;

  • - отвертка;

  • - ново уплътнение.

Инструкция за употреба

1

Изключете водата преди да започнете работа. Извадете пластмасовата дръжка от миксера - за това ще трябва да извадите тапата от пластмасата и развийте фиксиращия винт. След това ще имате достъп до нишките на короната на клапана. Водачът на клапана често има квадратно напречно сечение, но има и назъбени водачи. Те имат не много приятно свойство - могат да се „залепят“ в областта на резбата, а отстраняването на пластмасовата част може да бъде малко трудно. Можете да използвате сила, за да го премахнете, но не трябва да бъдете твърде ревностни.

2

Развийте короната на клапана с регулируем гаечен ключ. Можете да използвате клещи за това, но с тяхна помощ короната може да се развие само с големи усилия и все още има много маркировки за чипиране. В резултат на това структурата трябва да се отдели, в края на която е монтирано гумено или пластмасово уплътнение. Той е прикрепен с помощта на гайка и шайба, като е възможна и друга опция - щифт с удебеляване в края. Старото уплътнение трябва да бъде премахнато.

3

Поставете нова облицовка на място отстранена. За да направите това, трябва да го закупите в магазин или да го направите сами. Можете да използвате парче гумена камера, подметката на стара обувка или друг устойчив на износване гумен материал, от който, с помощта на нож или ножица, е необходимо да изрежете част от желания диаметър. Не забравяйте да направите дупка в центъра и да обработите ниците, ако не сте успели да направите всичко внимателно. Уплътнението трябва да бъде направено възможно най-гладко.

4

Инсталирайте уплътнението на короната и го фиксирайте с крепеж, предвиден в този дизайн. Сменете короната и я затегнете както трябва. Сега инсталирайте ръкохватката. Свържете отново водата и проверете работата на миксера.

Полезни съвети

Ако искате сами да направите уплътнение, можете да използвате старата, за да определите формата му. Измерете го или просто го прикрепете към материала и кръгнете с подходящ молив. Ако старите уплътнения са в лошо състояние и не можете да ги използвате за отстраняване на матрицата, можете да направите нови, като измерите вътрешния диаметър на гайката.