Logo decormyyhome.com

Как да заменим поплавък в тоалетна чиния

Как да заменим поплавък в тоалетна чиния
Как да заменим поплавък в тоалетна чиния

Съдържание:

Видео: Поправяне на теч от тоалетното казанче 2024, Юли

Видео: Поправяне на теч от тоалетното казанче 2024, Юли
Anonim

Ремонтът на тоалетната чиния вече е често срещано нещо. Може би някои дори са свикнали с такова явление като теч. Въпреки това, за да може тоалетната да служи по-дълго и нейният собственик може да направи без ремонт, старата поплавка в резервоара трябва да бъде заменена с нова, която е по-подходяща по технически параметри.

Image

Рано или късно идва моментът, когато механизмът за промиване на тоалетната спира да функционира. Този момент може да се определи лесно - водата за промиване идва бавно и в недостатъчни количества. Разбира се, възможно е да смените уплътненията в стария механизъм, да регулирате и, може би, можете да направите без драстични мерки. Но както показва практиката, нито един ремонт няма да възстанови първоначалните характеристики на механизма.

Как да сменим механизма на поплавъка

Как да го направя? Тази операция е доста проста и не изисква специални умения и знания от изпълнителя. Единственото нещо, което трябва да имате предвид, е крехката конструкция на отводнителния резервоар. Внимавайте да не смените резервоара или дори самата тоалетна.

За да направите всичко правилно, трябва да изучите инструкциите стъпка по стъпка за подмяна на механизма с поплавък:

1. Необходимо е да изключите подаването на вода към резервоара за източване и след това напълно да източите останалата вода от него.

2. Развийте гайката, която закрепва тръбата за подаване на вода към резервоара за източване, ако клапанът на вътрешния механизъм започне да се върти по време на развиване, след това го задръжте с тръбен ключ или клещи.

3. Също така развийте гайката, разположена на дъното на резервоара за източване. Често тази гайка е много лепкава и за да я развиете, трябва да отделите значителни усилия. Може да се наложи да прибягвате до използване на тръбен ключ.

4. Извадете стария механизъм с поплавък от резервоара.

5. След това трябва да инсталирате нов механизъм, но не забравяйте за уплътнителната шайба, която трябва да бъде поставена върху тръбата, защото през нея се подава вода. Такава шайба трябва да бъде в комплект с нов механизъм.

6. Свържете тръбата за подаване на вода. Ореховите нишки трябва да бъдат запечатани със специална лента или теглич.

7. Отворете вентила за подаване на вода и проверете дали той е сглобен правилно, дали водата тече нормално в резервоара, има ли течове и т.н.

8. Инсталирайте поплавъка така, че необходимия обем вода да попадне в резервоара. В старите резервоари това се постига чрез огъване на жицата, върху която е прикрепена поплавката, докато в новите има специални регулатори. Достатъчно е да изтръгнете регулатора, да го преместите на необходимото ниво и да го освободите.