Logo decormyyhome.com

Как да забавим растежа на доматите

Как да забавим растежа на доматите
Как да забавим растежа на доматите

Съдържание:

Видео: Доматите: от семена до реколта 2024, Септември

Видео: Доматите: от семена до реколта 2024, Септември
Anonim

Доматните храсти трябва да са силни, с яркозелени листа. Ако разсадът е опънат, тогава от такъв посадъчен материал градинарят ще получи по-малък добив, отколкото би могъл да бъде. Простите трикове ще ви помогнат да предотвратите това.

Image

За да забавите растежа на един домат, трябва да изберете правилните светлинни и температурни условия. От голямо значение е напоителната технология. Има и други трикове за постигане на това.

Регулираме растежа на доматите, използвайки температурата на въздуха

Ако стаята е твърде топла, тогава това е един от факторите за рисуване на разсад. Това обикновено се случва, ако растенията са на перваза на кухнята. Поставете чиниите с млади храсти в хладно помещение, където температурата през деня е + 20 + 22 ° C, а през нощта - приблизително + 15 + 17 ° C. Прекарайте проветряване.

Особено важно е отглеждането на разсад при ниски температури, ако семената са засети рано - в края на януари и началото на февруари. Тази техника ще ви позволи да получите силен разсад и ранна реколта.

Когато дърпате домати в оранжерия, трябва да понижите температурата там. За това се подпомага дневното излъчване.

Азотните торове насърчават растежа на доматите. Ако растенията имат наситени зелени листа, а храстите се разтягат, тогава намалете азотсъдържащото торене.

Светлина и поливане

През февруари-март все още има малки дневни часове. Това е една от причините за дърпането на домат. За да предотвратите това, включете осветителната лампа във вечерните и сутрешните часове, както и в облачни дни.

Поставете отразяващите екрани зад растенията, тогава част от светлината ще падне от задната страна на растенията и те няма да бъдат много разтегнати.

Правилното поливане също ще помогне да се справите с този проблем. Ако доматите станат силни, жилави, тогава поливането може да бъде по-често. Ако разстоянията във вътрешностите са се увеличили, тогава намалете поливането.

Само леко навлажнете почвата с малко вода. Когато този проблем изчезне, можете отново да хвърлите целия слой на земята.