Logo decormyyhome.com

Как да покрием празнините между плочките

Как да покрием празнините между плочките
Как да покрием празнините между плочките

Съдържание:

Видео: Как бързо да ремонтираме старата баня с продукти Баумакол? 2024, Септември

Видео: Как бързо да ремонтираме старата баня с продукти Баумакол? 2024, Септември
Anonim

За уплътняване на пролуките между плочките се използват специални фуги или водоустойчиви уплътнители. За да извършите тази работа ефективно, трябва да се запознаете със съветите на професионалисти. Те ще ви помогнат да избегнете грешки.

Image

По време на полагането на плочки между плочките оставете празнина. За да направите това разстояние навсякъде еднакво, използвайте детайли под формата на кръстове. Дебелината на ребрата, която се избира въз основа на необходимата ширина на пролуката. Например, кръстове с дебелина 4-5 мм са подходящи за големи плочки. За украсата на кухнята и банята най-често се прави шев от 2-2, 5 мм.

Какво се използва за уплътняване на фуги между плочки?

За тази цел има специални разтвори. Те се предлагат под формата на сух прах, който трябва да се разрежда с вода, и вече е готов. Можете да си купите смес от цвета, който е най-подходящ за модела на нюанса на плочките. Ако желаният цвят не се продава, можете да вземете бяла фугираща смес и да закупите желания цвят.

За да се получи желаният нюанс, определено количество оцветител се добавя към вода и след това се смесва със сух прах.

За да работите, имате нужда от малка гумена шпатула. За тях е най-удобно да нанасят замазката, така че да запълва напълно празнините между плочките. Някои майстори с малко количество работа струват, че те се мажат с желязна шпатула и дори го изкарват. Подобна работа изисква максимална грижа, за да не се повреди или надраска горния слой на плочката.