Logo decormyyhome.com

Как да маскирате драскотини от мебели

Как да маскирате драскотини от мебели
Как да маскирате драскотини от мебели

Видео: Убираем царапины со стекла! Мастер класс 2024, Юли

Видео: Убираем царапины со стекла! Мастер класс 2024, Юли
Anonim

Полирана повърхност радва окото само когато е идеално равна, гладка и чиста. Но без значение колко внимателно се използват мебелите, рано или късно, върху нея могат да се появят коварни драскотини.

Image

Премахнете драскотини, така че да не остане следа, уви, няма да успее, но маскирането е напълно възможно.

Нанесете лак за обувки с подходящ цвят върху драскотина и оставете за около половин час. След излишния крем отстранете и полирайте повърхността със суха, мека кърпа, за предпочитане вълна.

  • Можете да маскирате драскотина върху тъмен лак, като нанесете йодна тинктура върху нея. Ще трябва да направите това няколко пъти. Вярно е, че с течение на времето йодът се изпарява и процедурата ще трябва да се повтаря отново и отново, тъй като дефектът „се проявява“.

Можете също да използвате ядкови орехи, за да коригирате дефекти по тъмните мебели. Те включват масло, което тонизира добре удари и малки драскотини. Разтрийте побелената зона няколко пъти с орехова ядка и след това отстранете излишното масло със суха чиста кърпа.

Цветните восъчни моливи също ще осигурят цялата възможна помощ при маскирането на драскотини: разтопете стилуса с подходящ цвят и нанесете върху увредената зона, а когато изстине, отстранете излишъка и внимателно го полирайте.

Можете да премахнете драскотини от мебели с подходящо петно. Нанесете петното с гъба върху надрасканото място, отстранете излишната течност и оставете да изсъхне. Повторете процедурата, ако е необходимо.