Logo decormyyhome.com

Как да победим надолу яке след пране

Как да победим надолу яке след пране
Как да победим надолу яке след пране

Видео: МОЛОДОСТЬ для дедушек и бабушек - Никогда старый! Крутые упражнения Му Юйчунь 2024, Юли

Видео: МОЛОДОСТЬ для дедушек и бабушек - Никогда старый! Крутые упражнения Му Юйчунь 2024, Юли
Anonim

Не всички ще искат да дадат пухеното си яке за химическо чистене, мнозина ще предпочетат домашното пране. Но може да се появи неприятен ефект: пухът в „клетките на пухеното яке по време на измиването придобива бучка. След измиването надолу якета изглежда плоско или настръхнало, като е загубило“ външния си вид. Проблемът може да бъде решен с камшик. Този метод е полезен и за онези, които са загубили външния си вид на яке надолу в резултат на съхранение, особено ако са използвани специални торбички за съхранение, от които се изпомпва въздух, за да се спести място.

Image

Ще ви трябва

  • - сушилня;

  • - тенис топки.

Инструкция за употреба

1

Най-ефективният и най-малко отнемащ време начин е да размахвате пухеното яке в сушилня, като заредите в него няколко допълнителни топки за тенис. Ако няма топки, намерете нещо сравнимо по размер и тегло, например бебешки блокове. Топките помагат да победят пух в клетките, предотвратяват попадането му на бучки.

2

Изберете нежен режим на сушене с ниска температура, ако надолу якета просто се е изпикало или вече е успяло да изсъхне след измиване. Ако пухеното яке е мокро, първо го изсушете в стандартен режим. Ако желаният ефект не бъде постигнат, процедурата може да се повтори, за предпочитане в нежен режим.

3

Ако няма сушилня, използвайте обикновена пералня. Можете да победите пухеното яке в режим на въртене. Поставете колата на ниска скорост, заредете всички едни и същи тенис топки и стиснете за дълго време, можете в няколко преминавания, докато постигнете желания резултат.

4

Долно яке може да се бие с ръце, но това е доста отнемащ време процес. Разбийте всяка клетка отделно, като внимателно разнесете бучки пух. Докато изсъхвате, периодично бийте цялото яке като възглавница. С дължимото търпение и задълбоченост на действията, можете да донесете пухеното яке в оригиналния му вид.

5

Между другото, така че пухът в пухеното яке да не се запушва, можете да заредите тенис топки в пералнята по време на миене и след това да ги оставите за известно време. Процедурата на въртене при ниски скорости може да се повтори 3-4 пъти и след това изсушете пухеното яке на закрито, да не виси на балкона или на улицата, като периодично го разклащате, така че пухът да се разпределя равномерно. След изсушаване повторете цикъла на въртене с топките, за да засилите ефекта.

Възможно ли е да запазите пуловер?