Logo decormyyhome.com

Как да включите газова фурна

Как да включите газова фурна
Как да включите газова фурна

Видео: Как да използваме газова бутилка безопасно 2024, Юли

Видео: Как да използваме газова бутилка безопасно 2024, Юли
Anonim

Електрическите и индукционните готварски печки, които набират популярност, заменят обичайния елемент от ежедневието за много жители на страната ни - газова печка. В някои градове обаче такива печки все още продължават да се използват поради сравнително евтината способност за пренасяне на природен газ в жилищна сграда или апартамент. Включването на газовата фурна е малко по-трудно, отколкото просто да включите копчето за температура в електрическа или индукционна фурна.

Image

Инструкция за употреба

1

Купете кибрит, ако фурната ви няма вграден запалител и има само тясна тръба, отстранена от вътрешната горелка. Тази тръба ви позволява да запалите фурната по един уникален начин: завъртете копчето (стартирайте газта) и изведете запалената клечка до самия ръб на тръбата. След това, ако светлината не е изгасена от поток от газ или мачът не е изгаснал банално, горелката светва.

2

Използвайте външен пиезоелектрически запалител, ако горелката е лесно достъпна или дъното на печката се издига, което позволява достъп до горелката. Процесът е подобен на първия вариант: завъртете дръжката на фурната и натиснете бутона за пиезо запалка, освобождавайки искра. Не забравяйте, че първоначално завъртате копчето при запалване на мачове, имате нужда от малко разстояние, в противен случай светлината ще изгасне; когато използвате пиезо запалител, дръжката може веднага да бъде усукана до необходимото положение.

3

Ако печката е снабдена с вградени електрически / пиезо запалители, можете да включите фурната, като завъртите копчето на регулатора на подаване на газ до необходимото ниво и натиснете бутона на пиезо запалителя - горелката ще започне. Най-често животът на вградения пиезо запалител е ограничен и след няколко месеца работа той спира да работи; трябва да запалите печката ръчно.

4

Също така, печката може да бъде оборудвана с автоматични електрически запалители, които се задействат, когато копчето е обърнато на всяко друго разстояние от началото. Автоматизацията е предназначена да стартира искрата веднага след пускането на газа върху горелката на фурната. Механизмът за превключване на горелката ще изглежда по различен начин: дръжката трябва да се завърти рязко, така че искрата на запалителя да работи по време на подаване на газ, а не секунда по-рано (домакините често завъртат дръжката бавно от страх, като по този начин само пускат газ и застрашават себе си).